Skip to main content

Οκόμπο: «Διάλεξα τη Μονακό λόγω της παρουσίας της στην EuroLeague την περσινή σεζόν»

Η παρουσία της Μονακό στην περσινή Euroleague, ο στόχος της κατάκτησης του επόμενου πρωταθλήματος, αλλά και ο Σάσα Ομπράντοβιτς, ήταν οι λόγοι που ο Γάλλος γκαρντ είπε ναι στους Μονεγάσκους.

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Μονακό πραγματοποίησε ο Έλι Οκόμπο, με τον νέο γκαρντ των Μονεγάσκων να εξηγεί τον λόγο που απάντησε θετικά στην πρόταση της ομάδας του Πριγκιπάτου.

"Διάλεξα τη Μονακό λόγω της παρουσίας της στην EuroLeague την περσινή σεζόν. Έχουμε μεγάλους στόχους για φέτος. Στόχοι μας είναι το βήμα παραπάνω στην EuroLeague και ο τίτλος του πρωταθλητή στη Γαλλία και θεωρώ πως μπορώ να αποτελέσω ένα κομμάτι που θα συμβάλει σε αυτό. Όπως και να έχει θέλω να είμαι μέλος μιας ομάδας με φιλοδοξίες και την επιθυμία να ανέβει στο υψηλότερο επίπεδο", ήταν το αρχικό σχόλιο του Οκόμπο, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε και στην μονομαχία της Μονακό με τον Ολυμπιακό, στα Play Offs της Euroleague.

"Ήμασταν απασχολημένοι με την προετοιμασία για τα playoffs αλλά κατάφερα να δω μερικά ματς. Το σασπένς παρέμεινε μέχρι το τελευταίο δίλεπτο του πέμπτου αγώνα. Η Μονακό δεν τα παράτησε και το να κερδίζεις ένα ματς στον Πειραιά είναι από μόνο του μεγάλο επίτευγμα. Οι παίκτες έδειξαν τις δυνατότητές τους".

Ο Γάλλος γκαρντ μίλησε και για τις φιλοδοξίες που έχει με την νέα του ομάδα.

"Όταν πήγα στη Γαλλία είχα στο νου μου πως θα παίξω στην EuroLeague και ήθελα να είμαι από τους καλύτερους παίκτες της λίγκας. Έδωσα τα πάντα. Ανυπομονούσα να 'εξερευνήσω' το πρωτάθλημα γιατί ακόμα και στο ΝΒΑ ακούγαμε γι αυτό.  Κάθε ματς είναι σημαντικό σε αυτή τη διοργάνωση και η συγκέντρωση είναι απαραίτητη. Αυτό με τρέλανε, κάθε λεπτομέρεια μετράει για το υπόλοιπο της σεζόν. Το επίπεδο είναι διαφορετικό και υψηλό. Ήταν μεγάλη μου χαρά και θέλω να πάω παραπάνω".

Όσον αφορά τον λόγο που έγινε Μονεγάσκος, ο Οκόμπο στάθηκε στην κατάκτηση του τίτλου.

"Αυτό θέλω, για αυτό ήρθα στη Μονακό. Είμαι ανταγωνιστικός και μου αρέσουν οι προκλήσεις".

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνομιλία του με τον Σάσα Ομπράντοβιτς: "Μιλήσαμε μέσω τηλεφώνου γιατί δεν είχα χρόνο να τον δω μετά από τους τελικούς. Μου έδωσε συγχαρητήρια. Ανυπομονώ να δω πως είναι να παίζεις για εκείνον. Είναι ένας έμπειρος προπονητής και αυτό είναι καλό. Θα μάθω πολλά από αυτόν. Με ελκύει να γίνομαι καλύτερος και να εξελίσσομαι συνέχεια".