Skip to main content

Μονακό – Στα 20 εκ ευρώ ο προϋπολογισμός την περίοδο 2022/23

Η πρώτη χρονιά της Μονακό στην Euroleague ήταν εξαιρετική, καθώς έφτασε μέχρι τα Play Offs της διοργάνωσης, για να αποκλειστεί στο 5ο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό. Η πορεία των Μονεγάσκων φαίνεται πως τους… άνοιξε την όρεξη ενόψει της επόμενης περιόδου, με την διοίκηση της ομάδας του Πριγκιπάτου να… εκτοξεύει στα ύψη το μπάτζετ.

Όπως αναφέρει η "Monaco Tribune", ο ετήσιος προϋπολογισμός της Μονακό αυξήθηκε κατά έξι εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας στα 20, έτσι ώστε ο Σάσα Ομπράντοβιτς να έχει τα οικονομικά εχέγγυα για να κάνει το βήμα παραπάνω, που δεν είναι άλλο από την πρόκριση στο Final Four της Euroleague, αλλά και η κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος.  

"Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μας λείπει ο τίτλος του πρωταθλητή στη Γαλλία, θέλουμε να τον κατακτήσουμε" όπως υποστήριξε ο GM της Μονακό, Ολέκσι Γεφίμοφ στη "Monaco Tribune", ενώ αναφορικά με τις μεταγραφές της ομάδας πρόσθεσε: "Η απόκτηση του Έλι Οκόμπο, ο οποίος ήταν επίσης στο "στόχαστρο" της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Φενέρμπαχτσε είναι ένα καλό σημάδι στην προσπάθεια που κάνουμε για να γεμίσουμε το ρόστερ με παίκτες από το κορυφαίο επίπεδο".

Να θυμίσουμε πως εκτός του Οκόμπο, η Μονακό έχει αποκτήσει, μεταξύ άλλων και τους Λόιντ και Μπράουν, ενώ έχει ανανεώσει τα συμβόλαια των Μάικ Τζέιμς και Ντόντα Χολ.