Skip to main content

Πονίτκα: «Ήθελα να είμαι κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού»

Τα κατορθώματά του στο Ευρωμπάσκετ 2022 με την Εθνική Πολωνίας του άνοιξαν το δρόμο για την επιστροφή στην Ευρωλίγκα μέσω του Παναθηναϊκού. Η Ρέτζιο Εμίλια είδε μόνο τις... αποσκευές του μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ η φανέλα που θα φορέσει θα είναι πράσινη. Ο Ματέους Πονίτκα έφτασε στην Αθήνα και σήμερα παρακολούθησε από κοντά τον τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» με τον κόσμο να τον χειροκροτά θερμά κατά την είσοδό του, με πολιτικά, στο γήπεδο.

 

«Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ γιια το θερμό καλωσόρισμα το εκτίμησα πολύ», τόνισε ο Πονίτκα μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί του Παναθηναϊκού. Ένα παιχνίδι για το οποίο ρωτήθηκε: «Το παιχνίδι, όπως είπε ο κόουτς, είχε διακυμάνσεις. Στο τρίτο δεεκάλεπτο επιστρέψαμε, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο παρουσιάστηκε η μεγάλη διαφορά. Η Αρμάνι χρησιμποίησε την εμπερία της και παίκτες που διαβάζουν το παιχνίδι. Πρέπει να μάθουμε από κάθε παιχνίδι, να προετοιμαστούμε και να προπονηθούμε. Είναι δύσκολο για μένα να πω περισσότερα, καθώς είναι μόλις η πρώτη μου μέρα εδώ. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως είδα πως όλοι πέφτουν στο παρκέ, όλοι διεκδικούν την μπάλα και όλα αυτά σε ένα παιχνίδι φιλικό. Με αυτήν την προσέγγιση μπορούμε να κάνουμε πολλά».

Στην ερώτηση να ήταν εύκολο να πάρει την απόφαση να αφήσει τη Ρέτζιο Εμίλια και το συμβόλαιο που είχε υπογράψει για τον Παναθηναϊκό η απάντηση ήταν άμεση: «Ναι! Ήταν εύκολο. Με την ιστορία αυτής της ομάδας με τους μεγάλους παίκτες που έχουν αγωνιστεί και ακόμη αγωνίζονται εδώ, ήθελα πολύ να γίνω κομμάτι της. Κομμάτι αυτής της ομάδας και της ιστορίας. Ήταν λίγο τρελό βέβαια για μένα, γιατί μετά το Ευρωμπάσκετ είχα ήδη στείλει τα πράγματά μου στην Ιταλία και με τη γυναίκα μου ήμασταν έτοιμοι να ζήσουμε εκεί. Τότε μου είπαν πως ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται πραγματικά για μένα. Ευχαριστώ πολύ τη Ρέτζιο Εμίλια γιατί ήταν πραγματικά επαγγελματίες στην όλη υπόθεση. Με ρώτησαν τι θέλω να κάνω, και όταν τους είπα πως θέλω να παίξω στον Παναθηναϊκό δεν έφεραν κανένα εμπόδιο. Είναι μεγάλη μου χαρά να είμαι εδώ και ανυπομονώ να αρχίσω τις προπονήσεις».

Όσο γι’ αυτό το μέλλον του στην ομάδα; «Θέλω να προσπαθήσω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ τον Παναθηναϊκό να πάρει τις νίκες που θέλει. Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που μετράει. Αν νικήσουμε και όλοι ο καθένας από την πλευρά του προσθέσει κάτι για την ομάδα, θα είμαστε όλοι χαρούμενοι. Οπότε αυτό είναι το σημαντικό, να βρω τη θέση μου σε αυτό το παζλ που δημιουργείται. Η χρονιά είναι μεγάλη με τους αγώνες στην Ευρωλίγκα και στο ελληνικό πρωτάθλημα και όπως είπαμε στο τέλος της ημέρας θα μετρήσει πόσες νίκες θα έχουμε. Είμαστε όμως ακόμη πολύ στην αρχή».