Skip to main content

Δέδας: «Ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης»

Στον ραδιοφωνικό… αέρα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ φιλοξενήθηκε ο Στέφανος Δέδας, με τον πρώην προπονητή της ΑΕΚ και νυν μέλος του τεχνικού τιμ του Δημήτρη Ιτούδη στην Φενέρμπαχτσε, να μιλά τόσο για τον Ολυμπιακό, τον οποίο χαρακτήρισε ως την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή, όσο και για τον Παναθηναϊκό, τον οποίο περιμένει φανερά βελτιωμένο, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά ο Έλληνας προπονητής μίλησε:

Για τον Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός είναι ο ορισμός της ομάδας, όχι μόνο από αυτό που βλέπουμε τώρα. Θα σας πάω λίγα χρόνια πιο πίσω, όταν ανέλαβε ο κόουτς Μπαρτζώκας, η ομάδα δεν ήταν τόσο καλή, όμως προσθέτοντας κομμάτια κάθε χρόνο, είδαμε πέρσι το αποτέλεσμα. Και φέτος έχτισε σε αυτό και προσθέτοντας κομμάτια που του έλειπαν, δείχνει πως πρέπει να λειτουργεί μία ομάδα σε βάθος χρόνου. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός θυμίζει τον Παναθηναϊκό της περιόδου Ομπράντοβιτς – Ιτούδη. Τον είδαμε και στα φιλικά μεταξύ μας στην Κωνσταντινούπολη. Βέβαια είχαμε και οι δύο ομάδες απουσίες, ωστόσο είδαμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο δεμένος, με περισσότερους αυτοματισμούς για την εποχή.  Αν συμφωνήσουμε όλοι ότι στο μπάσκετ μετράει πολύ η χημεία, το τρίποντο, ο καταρτισμός των ρόλων, η εμπειρία και η φανέλα, ο Ολυμπιακός πληρεί όλα τα κριτήρια που κάνουν μια ομάδα επιτυχημένη. Δεν υστερεί πουθενά. Έχει τον κορμό, την φανέλα, την στήριξη του κόσμου, θεωρώ πως είναι από τα πρώτα φαβορί. Νομίζω πως είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Και η Ρεάλ έχει ένα καλό ρόστερ, αλλά σαν ομάδα νομίζω πως μαζί με την Εφές είναι και ο Ολυμπιακός, αλλά είναι πιο διψασμένος».

Για τον Παναθηναϊκό:

«Ο Παναθηναϊκός μπορούμε να πούμε, αναφορικά με τις μεταγραφές, πως έχει καλύτερους παίκτες σαν μονάδες, σε σχέση με πέρσι και πρόπερσι. Έχει λιγότερες επιλογές ρίσκου, με παίκτες επιπέδου Euroleague. Έδειξε πολύ καλή εικόνα με την Ρεάλ. Λίγο η ήττα από τον Άρη σόκαρε τον κόσμο, αλλά πρόκειται για ένα ματς ειδικών συνθηκών. Η εικόνα των δύο τελευταίων χρόνων, που φλέρταρε με την τελευταία θέση στην Euroleague, πρέπει να απομακρυνθεί από το μυαλό των φίλων του. Αν, όμως απαριθμήσουμε τις καλύτερες ομάδες της Euroleague, ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολο να φτάσει τα στάνταρ της οκτάδας αν και είναι νωρίς και πρέπει να διαχειριστεί την ψυχολογία ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο μπροστά».