Skip to main content

Ζαλγκίρις-Μπαρτσελονα 73-72: Οι πράσινοι υπέταξαν τους μπλαουγκράνα

 Η Ζαλγκίρις Κάουνας έκανε το 2/2 στην πρώτη double gameweek της σεζόν για την Euroleague, αφού μετά την Βίρτους Μπολόνια (68-65), νίκησε εντός έδρας και την Μπαρτσελόνα με 73-72. Το ρεκόρ και των δύο ομάδων είναι στο 2-2.

 Πολλές εναλλαγές στο σκορ στην αρχή του αγώνα, με την Ζαλγκίρις να κάνει ένα επί μέρους σκορ 8-2 και για αυτό ήταν μπροστά με έξι πόντους στο 5' λεπτό (16-10). Άμεση απάντηση από την Μπαρτσελόνα στα εναπομείναντα πέντε λεπτά με ένα επί μέρους σκορ 9-4, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με ένα πόντο στο τέλος της πρώτης περιόδου (20-19). 

 
Οι "πράσινοι" είχαν το πάνω χέρι στα πρώτα λεπτά του δεύτερο δεκαλέπτου, με τους μπλαουγκράνα με έξι σερί πόντους, να προσπερνούν με ένα πόντο (27-26, 15' λεπτό). Η λιθουανική ομάδα έκανε στα επόμενα λεπτά ένα επί μέρους σκορ 18-8 και προηγήθηκε με εννέα πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (44-35).
 
Παρότι οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με +9 σε δύο περιπτώσεις στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, η καταλανική ομάδα πάτησε το γκάζι και με ένα επί μέρους σκορ 21-11, προηγήθηκε με ένα πόντο στο τέλος της τρίτης περιόδου (56-55). Ματσάρα έγινε στην τέταρτη περίοδο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Πιο αποτελεσματική ήταν η Ζαλγκίρις, η οποία νίκησε εντός έδρας την Μπαρτσελόνα με 73-72. Στην τελευταία φάση, ο Σατοράνσκι  δίστασε να σηκωθεί για τρεις, πήγε να ντριμπλάρει, αλλά τελικά άκουσε την κόρνα της λήξης.  Επίσης, ιδιαίτερα για δεύτερη σερί χρονιά η Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους φεύγει με άδεια χέρια από το Κάουνας.
 
 Από την Ζαλγκίρις Κάουνας διακρίθηκε ο Έβανς με 18 πόντους, με τους Σμιτς και Ουλανόβας να σκοράρουν από 15 πόντους έκαστος. Από την Μπαρτσελόνα ξεχώρισε ο Βέσελι με δώδεκα πόντους, ενώ οι Χίγκινς, Γιουκουμπάιτις και Σατοράνσκι έβαλαν από δέκα πόντους. 
 
Δεκάλεπτα: 20-19, 44-35, 55-56, 73-72
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.