Skip to main content

Ράντονιτς: "Ομαδική δουλειά η νίκη"

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 90-77 επί της Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ για τη 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας επιστρέφοντας από το -15. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν θα μπορούσε παρά να δηλώσεις ευτυχής για τη νίκη, ενώ δεν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τον Ντουέιν Μπέικον, τον Πάρις Λι, αλλά και τα αδέλφια Καλαϊτζάκη. Δεν αποκάλυψε όμως το μυστικό για το πως κρατά την ομάδα του συγκεντρωμένη.

"Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη, μια νίκη που ήταν πολύ σημαντική για εμάς", τόνισε ο προπονητής των "πράσινων" και συνέχισε: "Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε θέμα στα ριμπάουντ και πολλά προβλήματα στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικά τα πράγματα, κάνοντας την αρχή από την καλύτερη άμυνα. Επιθετικά όμως οι επιλογές μας δεν ήταν έξυπνες. Η Αρμάνι Μιλάνο έπαιξε καλύτερα, αυτό με τη σειρά του μας ανάγκασε να προσπαθήσουμε περισσότερο και τελικά να πάμε το παιχνίδι στην παράταση. Το παιχνίδι κρίθηκε στη μία κατοχή. Κάναμε ένα τελευταίο δεκάλεπτο καλό αμυντικά και η νίκη είναι ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτούμε πως σημειώθηκε χωρίς τον Νέιτ Γουόλτερς. Μου έκανε όμως εντύπωση και κάτι ακόμη: Η ατμόσφαιρα. Αν το συγκρίνουμε με το παιχνίδι με τη Ρεάλ στο σημερινό είχαμε μεγάλη στήριξη από τον κόσμο μας. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι όλοι μαζί και στα επόμενα παιχνίδια".

Όταν ρωτήθηκε για τα αδέλφια Καλαϊτζάκη απάντησε: "Ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα και από τις πιο σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού ήταν το επιθετικό φάουλ που πήρε ο Παναγιώτης. Είναι ξεκάθαρο πως η νίκη αυτή ήρθε με ομαδική δουλειά".

Στην ερώτηση για την παρουσία του Λι, αλλά και για το αν είναι χαρούμενος με τη μεταγραφή του Μπέικον απάντησε: "Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως είμαι χαρούμενος με την παρουσία του Μπέικον. Θα ξαναπώ όμως πως η αποψινή νίκη, όπως είπε και ο ίδιος, είναι ομαδική δουλειά. Ήταν δύσκολο για εμάς, γιατί ενημερωθήκαμε πως ο Νέιτ (Γουόλτερς) θα απουσίαζε και χρειάστηκε να αλλάξουμε τα πλάνα μας. Γι' αυτό κάποιοι παίκτες έμειναν στο παρκέ πολλά λεπτά. Στο τέλος για εμάς ήταν μια μεγάλη νίκη και δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενο γι' αυτό".

Όταν ρωτήθηκε πάντως πως διατηρεί την ομάδα συγκεντρωμένη μετά από ντέρμπι προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του : "Είναι μυστικό".