Skip to main content

Ερυθρός Αστέρας - Ζαλγκίρις 77-73: Το θρίλερ του Βελιγραδίου βάφτηκε ερυθρόλευκο

Ένα θρίλερ από την αρχή μέχρι το τέλος εξελίχθηκε στο Βελιγράδι, με τον Ερυθρό Αστέρα και Ζαλγκίρις να παλεύουν για το ροζ φύλλο αγώνα, με τους πράσινους να μη λυγίζουν από τις απουσίες τους παρά μόνο στο τέλος. Τελικό σκορ στη Σερβία έμελλε να είναι το 77-73.

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα ο Ερυθρός Αστέρας έχει 7 νίκες και 6 ήττες, ενώ από την άλλη η Ζαλγκίρις έχει αντίστοιχο ρεκόρ 6-7.

Πρώτος σκόρερ από τους νικητές ο Βιλντόσα με 25 πόντους, ενώ από την άλλη για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κίναν Έβανς με 18 πόντους.

Το θρίλερ είχε ευτυχή κατάληξη για τους Σέρβους

Η Ζαλγκίρις μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να έχει μια διαφορά περίπου 6-7 πόντων, παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ήταν εμφανές ότι οι πράσινοι είχαν αιφνιδιάσει τους ερυθρόλευκους που... άργησαν κάπως να «ξυπνήσουν».

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 14-22.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να πλησιάσει και μάλιστα 3:41'' πριν το ημίχρονο ο Στεφάνοβιτς με τρίποντο έκανε το 32-33, φέρνοντας τους γηπεδούχους σε απόσταση αναπνοής.

Το ημίχρονο έληξε με σκορ 36-37, με τις δυο ομάδες να είναι νευρικές και σχετικά άστοχη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς ήταν ακριβώς η ίδια. Η Ζαλγκίρις έδειχνε να αντέχει και μάλιστα στην τρίτη περίοδο κατάφερε να έχει ελαφρά πρωτοβουλία κινήσεων, καθώς κατάφερε με το τέλος της να προηγείται με 58-56.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε αποφασισμένος να κάνει την ανατροπή προκειμένου να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Έτσι και με το χρονόμετρο να γράφει 3:52'' για τη λήξη οι ερυθρόλευκοι μπήκαν μπροστά με 69-68 αφού ο Βιλντόσα ευστόχησε από κοντά.

Ο ίδιος παίκτης ευστόχησε σε ελεύθερες βολές γράφοντας το τελικό 77-73.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 36-37, 56-58, 77-73.