Skip to main content

Ομπράντοβιτς: «Τουλάχιστον 8 ομάδες στην Euroleague έχουν μπάτζετ 20.000.000, ο Ντόρσεϊ θέλει να μείνει στο ΝΒΑ»

Συνέντευξη στη Mozzart Sport παραχώρησε ο Σάσα Ομπράντοβιτς, με τον Σέρβο προπονητή να μιλά για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης της Μονακό, τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά και την αύξηση του μπάτζετ των Μονεγάσκων.

Αναλυτικά ο Ομπράντοβιτς μίλησε:

Για το αυξημένο μπάτζετ της Μονακό, αλλά και των περισσότερων ομάδων της Euroleague:  

"Σίγουρα τουλάχιστον 8 ομάδες στην EuroLeague έχουν μπάτζετ 20.000.000 ευρώ. Τουλάχιστον τόσο δηλαδή. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό μας καθιστά μεγαλύτερο φαβορί από κάποιον άλλο. Υπάρχουν άλλοι που έχουν επενδύσει πολλά περισσότερα και δεν είναι εκεί που θα έπρεπε και εκεί που τους ήθελαν οι απαιτήσεις των οπαδών και της κοινής γνώμης. Το μπάτζετ είναι ένα σημαντικό στοιχείο αλλά όποιον προπονητή και να ρωτήσεις πάντα κάτι θα του λείπει. Πρώτα από όλα θα έπρεπε να είμαστε ικανοποιημένοι με όσα έχουμε και να προσπαθούμε να πάρουμε το μέγιστο από αυτά. Ο χρόνος θα δείξει που θα μας οδηγήσει αυτό».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης:

«Υπάρχει ενδιαφέρον, κοιτάμε για παίκτες, αλλά δεν υπάρχει κάτι σίγουρο ακόμα. Δεν ξέρω καν σε ποια θέση. Ίσα που ξέρουμε που πρέπει να γίνουμε λίγο καλύτεροι, αλλά η αγορά και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια είναι πολύ δύσκολη, τα περιθώρια για να βρεις αυτό που θέλεις είναι πολύ στενά»

Για τον Ντόρσεϊ και τους παίκτες που κυνηγούν μία θέση στο ΝΒΑ:

Είναι δύσκολο να αλλάξεις τη γνώμη ενός παίκτη που έχει αποφασίσει ότι θέλει να πάει στο NBA και περιμένει για ένα 10ήμερο συμβόλαιο. Δες την περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ που τον θέλουν τόσες ομάδες στην Ευρώπη, αλλά αυτός θέλει να μείνει εκεί. Ίσως πρέπει να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και να δράσουμε γρήγορα ως κλαμπ με κάποιον που θα βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου και δεν θα μπορεί να περιμένει άλλο.  Κατά την άποψή μου, είναι μια πολύ ευτυχής συγκυρία, ανεξάρτητα από το πόσα λεφτά έχεις, να μπορείς να φέρεις έναν παίκτη, έναν πραγματικό παίκτη που να μπορεί να σου αλλάξει τη σεζόν. Ο Ερυθρός Αστέρας το έκανε παραδείγματος χάρη με τους δύο Αργεντίνους (σσ. τον Βιλντόσα και τον Καμπάσο). Αλλά είναι πολύ δύσκολο να περιμένεις ότι κάθε ομάδα θα βρει στα μέσα της σεζόν έναν παίκτη που θα έχει τέτοια επίδραση».