Skip to main content

Ιτούδης: «Θα μπορούσε να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα»

Η Φενέρμπαχτσε έκανε ένα δυνατό «σπριντ» στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας και στην παράταση και πήρε τη νίκη από τον Παναθηναϊκό. Ο Δημήτρςη Ιτούδης τόνισε μιλώντας στην κάμερα της Ευρωλίγκας.

«Θα μπορούσε η νίκη πάει σε οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές», τόνισε ο Έλληνας κόουτς της Φνέρμπαχτσε και πρόσθεσε: «Μας χτύπησε στη ρακέτα με τα ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός. Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μου και του παίκτες μου. Δεν σταματήσαμε να παλεύουμε και να πιστεύουμε. Βάλαμε μεγάλα σουτ και παίξαμε κάποιες σπουδαίες άμυνες. Η άμυνα είναι αυτή που έρχεται πάντα πρώτη. Και ποιος ξέρει, ίσως αυτή η νίκη μπορεί να γίνει το κλειδί για να αλλάξει το μομένουμε μας, μετά από τόσες συνεχόμενες ήττες».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του αναφέρθηκε σε κάτι διαφορετικό: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για το χειροκρότημα. Πάντα είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα. Τους χρωστάω πολλά, όπως και στην ομάδα αυτή».

Λίγο αργότερα, στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης, ο προπονητής της Φενέρ τόνισε: 

"Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, στους παίκτες μου. Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε κερδίσει και θα το άξιζε. Είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος και πήραν τα ριμπάουντ. Από την άλλη εμείς παίξαμε πολύ καλή άμυνα, που τους αναγκάσαμε να χάσουν πολλά σουτ. Στο τέλος κάναμε κάποιες πολύ καλές φάσεις. Δεν σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε. Η φάση με το σουτ ισοφάρισης του Μάρκο Γκούντουριτς μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Πάντα λέω ότι η ομάδα προηγείται. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε βάθος στον πάγκο, όπως φάνηκε σήμερα με τον Κάρσεν Έντουαρντς. Είναι μαραθώνιος και φέτος έχει αποδειχθεί ότι στην EuroLeague μετράει κάθε παιχνίδι. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό, έχω περάσει 13 υπέροχα χρόνια εδώ

Και οι δύο ομάδες ήταν αρκετά κουμπωμένες. Η EuroLeague είναι αδυσώπητη. Ειδικά αν έχεις ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως το τουρκικό ή το ισπανικό και σε συνδυασμό με κάποιους τραυματισμούς, μπορεί να σου χαλάσουν τη συνοχή. Η μετάφραση των επιθετικών ριμπάουντ είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε αρκετά άστοχα σουτ κι αυτό έγινε επειδή παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Είμαστε ομάδα που μπορεί να οδηγήσει τους άλλους σε πολλά λάθη, αυτή είναι η ταυτότητα μας και τους δύο πρώτους μήνες το κάναμε αυτό καταπληκτικά.

 

Ο Χέιζ συνεχίζει να είναι καταλύτης. Μπορεί να παίξει τρεις θέσεις. Πάντα σκέφτεται να κλειδώσει τον πιο καυτό αντίπαλο παίκτη. Είναι off ball παίκτης συνήθως. Είναι ευχή και έργο που τον έχουμε στην ομάδα μας. Δείχνει πάντα το νούμερο ένα γιατί η ομάδα έρχεται πρώτη για αυτόν", ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.