Skip to main content

Γκουντάιτις για το χαμηλό ποσοστό στις βολές» Μερικές φορές είναι περισσότερο ψυχολογικό θέμα»

Για την αδυναμία του στις ελεύθερες βολές και το κάκιστο ποσοστό του 48% (29/60), αλλά και την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε, μίλησε στην ιστοσελίδα «basketnews» ο Αρτούρας Γκουντάιτις.

«Ξέρετε, κάποιοι γκαρντ έχουν και 50% στις βολές. Εγώ είχα και σεζόν κοντά στο 80% . Νομίζω ότι αν επιστρέψουν αυτοί οι αριθμοί, θα είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Δεν κάθομαι στο σπίτι μου, κάνω συνέχεια προπόνηση και πάντα δουλεύω αυτό το μέρος του παιχνιδιού μου», ήταν το αρχικό σχόλιο του σέντερ του «τριφυλλιού», για να προσθέσει:

«Μερικές φορές, είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα και όχι αν είσαι καλός σουτέρ ή όχι. Όπως είπα μερικές σεζόν με 80% και νομίζω ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε. Απλώς πρέπει να είμαι πιο δυνατός πνευματικά. Ναι, προσπάθησα να πάρω μια βαθιά ανάσα και να επικεντρωθώ περισσότερο. Όμως ας μην το συζητήσουμε άλλο αυτό. Όσο περισσότερο το συζητάμε, τόσο περισσότερο πονάει».

Όσον αφορά το αρνητικό αποτέλεσμα με την Φενέρμπαχτσε, ο Γκουντάιτις είπε:

«Ήταν μια επώδυνη ήττα. Από το 1 έως το 10 θα έλεγα πως είναι 10/10 επώδυνη. Δεν παίζουμε στο νηπιαγωγείο και το μπάσκετ έτσι λειτουργεί κάποιες φορές. Όταν έχεις μια καλή ευκαιρία και την αφήνεις να φύγει. Δεν είμαστε οι πρώτοι που το παθαίνουμε αυτό. Είχαμε και πολλές δεύτερες ευκαιρίες να σκοράρουμε. Είναι δύσκολο το επόμενο βήμα. Όμως, είδα από όλους στο παρκέ να δείχνουν ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».