Skip to main content

Γουέμπερ: «Ήμασταν τρεις μήνες απλήρωτοι στον Ολυμπιακό»

Στην περίοδο που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού το 2019 αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «basketnews» ο Μπριάντε Γουέμπερ, με τον Αμερικανό να τονίζει πως για τρεις μήνες έμεινε απλήρωτος, ενώ έκανε υποστήριξε πως η ομάδα είχε ήδη αποφασίσει να μην κατέβει στα παιχνίδια των Play Offs με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά ο Γουέμπερ μίλησε:

Για τη σεζόν στον Ολυμπιακό: «Υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας από τους προέδρους μέχρι τον τελευταίο παίκτη του ρόστερ. Ήταν μια περίεργη κατάσταση αφού το πρώτο μου παιχνίδι ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σταματήσαμε να παίζουμε στο ημίχρονο, κάτι πολύ νέο για μένα. Προσπάθησα να καταλάβω την κατάσταση όσο καλύτερα μπορούσα και να στηρίξω τους συμπαίκτες μου. Στην Euroleague ειχαμε... σκάψει τρύπα.

Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να μην πληρώνεσαι για δύο μήνες και να προσπαθείς να κρατήσεις. Ξέραμε ότι δεν θα παίζαμε ούτε στα play-offs της Euroleague, ούτε στα play-offs του ελληνικού πρωταθλήματος, επειδή ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος και εμείς 8οι. Ήταν ήδη προαποφασισμένο.

Ήταν ο τρίτος μήνας χωρίς να πληρωθούμε και ξέραμε ότι κάναμε προπόνηση χωρίς λόγο. Πήρα την απόφαση να φύγω για αυτό το πράγμα. Ο λόγος που έφυγα ήταν γιατί δεν θα παίζαμε και δεν μας μιλούσαν για να μη μας πληρώσουν. Μας έλεγαν «εντάξει, αύριο θα πάρετε τον μισθό σας».

Έπρεπε να πάρω μια απόφαση για μένα. Δεν ξέραμε τι γινόταν. Από εκεί που ήρθα, το ΝΒΑ, δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα πως η επιταγή δεν θα την έπαιρνα στην ώρα της. Ποτέ δεν θα ήταν ΟΚ αυτό για μένα».

Για το αν συναντήθηκε η ομάδα με τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός στα αποδυτήρια: «Είχαμε δύο συναντήσεις στα αποδυτήρια για την κατάσταση. Πάντα έλεγα «Αύριο θα συμβεί». Το ίδιο πράγμα και την επόμενη μέρα, μέχρι που είχαμε μια συνάντηση για το ότι δεν κάναμε προπόνηση επειδή κανείς δεν είχε πληρωθεί. Κάποιοι έμειναν, αλλά εγώ και ο Αξέλ Τουπάν αποφασίσαμε να φύγουμε. Ήταν εκεί όλο το χρόνο και ήξερε πως να το αντιμετωπίσει. Επειδή είμαι νέος και δεν ξέρω καλά τη FIBA, έφυγα.

Αλλά ο Ζακ ΛεΝτέι και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος δεν μπόρεσαν να φύγουν επειδή είχαν ανάγκη την Ευρώπη. Προσπαθούσαν να καθιερωθούν εκεί ως επαγγελματίες. Το συμβόλαιο είναι άκυρο εάν δεν πληρωθεί εντός 30 ημερών. Έλαβα την πληρωμή του Φεβρουαρίου τον Απρίλιο. Προτιμώ να είμαι εντάξει με την απόφασή μου, παρά να αφήσω να μου φέρονται σαν μαριονέτα. Τα χρήματα δεν είναι το παν για εμένα. Αν ήταν το παν τα χρήματα, θα έπαιζα στη Μέση Ανατολή ή στην Κίνα».