Skip to main content

Euroleague: Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός κλέβει την παράσταση

Χορταστικό το αποψινό πρόγραμμα της Euroleague, καθώς η 32η αγωνιστική ολοκληρώνεται με έξι αναμετρήσεις και τα βλέμματα, φυσικά, είναι στραμμένα στο ΣΕΦ και στο «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο, καθώς ο Ολυμπιακός κυνηγά ακόμα ένα δίποντο που θα τον φέρει πιο κοντά στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, όμως το γόητρο για τον Παναθηναϊκό είναι τεράστιο, καθώς ναι μεν έχει αποκλειστεί από την συνέχεια του θεσμού, όμως θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί απέναντι στους «ερυθρόλευκους», με 12 ήττες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια.

Στον αγωνιστικό τομέα, εξαιρετικά δύσκολη για τον Ολυμπιακό θεωρείται η συμμετοχή του Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος επιστρέφει απροπόνητης από τις ΗΠΑ, μετά την γέννηση του δεύτερου παιδιού του, ενώ για τον Παναθηναϊκό,  θα απουσιάσουν οι τραυματίες Πονίτκα, Γουόλτερς και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Από εκεί και πέρα, στο Μόναχο η Μπάγερν υποδέχεται την Μονακό, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν να κάνουν ακόμα ένα βήμα για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα.

Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις θέλει την νίκη απέναντι στην Βαλένθια, που θα την κρατήσει ζωντανή στο κυνήγι της οκτάδας, ενώ στο Βελιγράδι, η Παρτιζάν φιλοξενεί την Ρεάλ, με αμφότερες τις ομάδες να… καίγονται για την νίκη, οι Σέρβοι για την οκτάδα και οι Καστιγιάνοι για την πρώτη θέση.

Παιχνίδι – φωτιά έχουμε και στην Βιτόρια, ανάμεσα στην Μπασκόνια και την Φενέρμπαχτσε, με τους Βάσκους να ψάχνουν την πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζονται για να… κλειδώσουν τα «Play Offs’ και τους Τούρκους για να μην μείνουν πίσω και από την Μακάμπι, ενώ το μοναδικό, ουσιαστικά, αδιάφορο παιχνίδι, είναι αυτό ανάμεσα σε Βιλερμπάν και Ερυθρό Αστέρα.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα της βραδιάς:

Μπάγερν - Μονακό (20:00, Novasports 6)

Ζάλγκιρις - Βαλένθια (20:00, Novasports 4)

Παρτίζαν - Ρεάλ (21:30, Novasports 5)

Μπασκόνια - Φενέρμπαχτσε (21:30, Novasports Start)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (21:30, Novasports Prime)

Βιλερμπάν - Ερυθρός Αστέρας (22:00, Novasports 4)