Skip to main content

Σάβιτς: «Ο Ομπράντοβιτς ήθελε 12 Σέρβους στην Παρτίζαν»

Ο General Manager της Παρτίζαν, Ζόραν Σάβιτς μίλησε στο Basket News για την συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στους "ασπρόμαυρους", υπογραμμίζοντας ότι έχει περισσότερη ενέργεια φέτος απ' ό,τι πριν από τρεις δεκαετίες.

O Ζόραν Σάβιτς δήλωσε ότι: «Το σπουδαίο της υπόθεσης είναι πως ο Ζέλικο έχει περισσότερη ενέργεια σήμερα απ' ό,τι είχε όταν δουλέψαμε μαζί στη Ρεάλ Μαδρίτης, το 1995. Επισημαίνει τα λάθη στους νεαρούς παίκτες και τους μιλάει μετά από την προπόνηση. Είναι απίστευτο! Θυμάμαι τη συνεργασία μας όταν ήμουν παίκτης. Του αρέσει να περιβάλλεται από ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ. Δεν έχω δει άλλον άνθρωπο να αγαπάει τόσο πολύ το μπάσκετ και την Παρτίζαν».

Για τις διαπραγματεύσεις με τον κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Γνώριζα πως είχε προτάσεις από άλλα κλαμπ, με τρεις και τέσσερις φορές μεγαλύτερο μπάτζετ από την Παρτίζαν. Απλώς, είχε τη φιλοδοξία να γυρίσει στην EuroLeague με την Παρτίζαν. Αυτό είναι το κίνητρό του».

O Ζόραν Σάβιτς συνέχισε λέγοντας ότι: «Είχε την ιδέα πως η Παρτίζαν πρέπει να αποτελείται από 12 Σέρβους παίκτες! Ήμουν σοκαρισμένος! Ήξερα πως θα ήμουν χαρούμενος αν βρίσκαμε 4-5, όχι 12. Στο σύγχρονο μπάσκετ είναι αδύνατον να φέρεις αποτελέσματα δίχως ξένους. Προσπαθήσαμε να πείσουμε γηγενείς παίκτες να παίξουν για εμάς. Δεν είναι εύκολο. Οι πιο ταλαντούχοι Σέρβοι φεύγουν από τη χώρα στα 12. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω από το σερβικό μπάσκετ που συμβολεύουν τους παίκτες να μην παίξουν για τον Ερυθρό Αστέρα ή την Παρτίζαν επειδή η πίεση είναι τεράστια. Προσωπικά, δεν έχω κάνει τίποτα στη ζωή μου δίχως πίεση».