Skip to main content

Μπέβερλι: «Αν πέσει βόμβα στο Ισραήλ... έφυγα»

Για την επιστροφή του στην Ευρώπη μίλησε ο Πάτρικ Μπέβερλι, με τον έμπειρο αθλητή να τονίζει πως οι πληροφορίες που έχει τόσο για τη Χάποελ όσο και για το Τελ Αβίβ είναι πολύ καλές, ωστόσο σημείωσε χαρακτηριστικά αν πέσει έστω και μια βόμβα θα φύγει...
Όλα αυτά κι ενώ η διεθνής κοινότητα περιμένει με κομμένη την ανάσα την απάντηση του Ιράν στη δολοφονία του ηγέτη του, Ισμαήλ Χανίγια. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό η Χάποελ Τελ Αβίβ του Στέφανου Δέδα, ανακοίνωσε την απόκτηση του Πάτρικ Μπέβερλι, με τους κόκκινους να πραγματοποιούν σειρά σημαντικών κινήσεων ενόψει της νέας σεζόν που θα τους βρει στο Eurocup. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμερικανός αθλητής:

«Όταν αποφάσισα να πάω να παίξω μπάσκετ στο Ισραήλ, όλοι ξαφνικά έγιναν ειδικοί σε αυτό που γίνεται στον κόσμο. Αυτό ήταν αστείο για εμένα.

Ο κόσμος με ρωτάει αν ξέρω ότι γίνεται πόλεμος εκεί. Και τους ρωτάω, έχετε πάει εκεί; Το έχετε δει; Ή απλώς ακούτε πράγματα στην τηλεόραση;

Μου φαίνεται τρελό πως όλοι ξαφνικά έγιναν ρεπόρτερ. 'Ήξερες, ήξερες ήξερες...", όλο αυτό ακούω.

Μίλησα με έναν Αμερικανό που έπαιζε εκεί και πλέον δεν είναι στην ομάδα. Μου είπε ότι είναι παράδεισος και πήγαινε στην παραλία έξι ώρες την μέρα. Ότι δεν είχε καμία άσχημη εμπειρία και ήταν παράδεισος.

Η ασφάλεια είναι σημαντική. Αν πέσει βόμβα... έφυγα. Τι λέμε τώρα;»

Για την επιστροφή του στην Ευρώπη:

«Στην Ευρώπη ήμουν σκόρερ, έβαζα την μπάλα στο καλάθι, ήμουν MVP στην λίγκα που πάω (σ.σ EuroCup).
Στο NBA προφανώς είχα άλλο ρόλο, τώρα πάω κάπου όπου με 7 δευτερόλεπτα για το τέλος της επίθεσης θα ζητάω την μπάλα, θα παίζω ένας με έναν, θα κάνω step back σουτ.

Ήταν ωραία στο NBA. Είχα έναν σπουδαίο ρόλο και μία τρομερή καριέρα όταν ήμουν στο NBA. Αλλά δεν θέλω απλώς να στέκομαι σε μία γωνία. Είχα ένα παιχνίδι με τους Μπακς, στο Game 5 των playoffs είχαν την μπάλα στα χέρια μου, έκανα double-double (σ.σ στην νίκη των Μπακς με 115-92 επί των Πέισερς στο Game 5 του πρώτου γύρου είχε 13 πόντους και 12 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής).

Μετά στο Game 6 ήμασταν λίγο υγιείς και η μπάλα δεν ήταν πλέον στα χέρια μου, όχι επειδή έκανα κάτι κακό, αλλά επειδή αυτή ήταν η ιεραρχία. Είπα τότε ότι δεν ήταν αυτό για μένα».