Skip to main content

NBL: Συμφωνία για μείωση των μισθών των παικτών

Σε συμφωνία για μείωση των μισθών ήρθαν οι ιδιοκτήτες των ομάδων και η Ένωση των παικτών του NBL.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία αναφέρει μείωση από 27,5% για όσους αμείβονται από 80.000 έως 99.000 δολάρια και μέχρι 50% για τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο πάνω από 200.000 δολάρια.

Όσον αφορά τους παίκτες με συμβόλαιο μικρότερο των 79.000 δολαρίων, θα επανέλθει στο ελάχιστο που  είναι 58,584, ενώ οι μισθοί των νεαρών παικτών θα παραμείνουν αμετάβλητοι και τα ρόστερ θα μειωθούν στους 10 παίκτες με δύο μεταγραφές και έναν rookie.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε ο κομισάριος του NBL, Τζέρεμι Λέλιγκερ:

«Θέλω να ευχαριστήσω την ABPA με επικεφαλής τον Τζέικομπ Χολμς καθώς και όλους τους συλλόγους για την υποστήριξή τους στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας κατά τη διάρκεια προφανώς πολύ δύσκολων στιγμών για όλα τα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του NBL.

Ο στόχος μας στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ήταν να προστατεύσουμε τους παίκτες όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ επίσης υποστηρίζουμε τους συλλόγους μας καθώς αντιμετωπίζουν τον αντίκτυπο του COVID-19. Το γεγονός ότι έχουμε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για όλες τις πλευρές αντικατοπτρίζει την τεράστια ενότητα στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες μας είναι φανταστικοί πρεσβευτές για το άθλημά μας και κατανοούν επίσης τις ευθύνες τους.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε και τις ομάδες μας καθώς αντιμετωπίζουμε μαζί τις προκλήσεις. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους συλλόγους και τους παίκτες στον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν. Λαμβάνοντας υπόψη τους ισχύοντες περιορισμούς και την αβεβαιότητα για τους επόμενους μήνες, εξετάζουμε διάφορες επιλογές και αξιολογούμε σε συνεχή βάση την ικανότητά μας να ξεκινήσουμε την σεζόν εγκαίρως».

Όσον αφορά τον διευθύνων σύμβουλο της ABPA, Τζέικομπ Χολμς, τόνισε από την πλευρά του:

«Οι παίκτες αναγνωρίζουν ότι αυτή είναι μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την κοινότητα και υπάρχουν πολλοί άλλοι Αυστραλοί που το κάνουν πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή. Στόχος ήταν στην επίτευξη συμφωνίας που θα προστατεύει, όσο το δυνατόν περισσότερο, τα προς το ζην των παικτών διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα του πρωταθλήματος.

Είμαστε ευτυχείς που καταφέραμε να εργαστούμε παραγωγικά σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση με το NBL και τους ιδιοκτήτες, και οι παίκτες ανυπομονούν να βγουν ξανά στο γήπεδο και προσφέρουν θέαμα στον κόσμο όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες».