Skip to main content

«Να φέρουμε το άθλημα στην αρχική του μορφή, ας παίξουμε σε ανοιχτά γήπεδα»

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση του μπάσκετ κι αναφέρθηκε στη δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων σε ανοιχτά γήπεδα.

Η Ιταλία είναι μαζί με την Ισπανία οι δύο χώρες που μετρούν τις περισσότερες πληγές στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα έβαλε λουκέτο, δίχως μάλιστα να αναδείξει πρωταθλητή.

Ο Τζιάνι Πετρούτσι, αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση του ιταλικού μπάσκετ, τονίζοντας ότι σκέφτεται να φέρει το άθλημα στην αρχική του μορφή.

«Για να ξεκινήσουμε και πάλι το μπάσκετ μετά την κρίση του κορονοϊού, σκέφτομαι την πιθανότητα αυτό το καλοκαίρι, σε περίπτωση που το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι αρχές, να φέρουμε το άθλημα στην αρχική του μορφή: Ας παίξουμε σε ανοιχτά.

Το άθλημα βολεύει, μπορούμε να παίξουμε 3on3, αλλά και πέντε εναντίον πέντε. Το κλίμα της Ιταλίας μας βοηθάει. Γιατί να μην εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να αποφύγουμε το ρίσκο να έχουμε κρούσματα;», ανέφερε χαρακτηριστικά στην Ansa.

Παράλληλα, ο Πετρούτσι έχει ζητήσει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μάσκες που να μπορούν να φορεθούν από τους παίκτες και να μπορούν να ανασάνουν και να αγωνίζονται.