Skip to main content

Γκιλμπόα Γκαλίλ-Χάποελ Χολόν 78-63: Στα τελικά του πρωταθλήματος Ισραήλ η ομάδα της Γαλιλαίας

 Η Γκιλμπόα Γκαλίλ υπερασπίστηκε την έδρα της και νίκησε την Χάποελ Χολόν του κόουτς Στέφανου Δέδα με 78-63, με αποτέλεσμα να κάνει το 2-0 στην σειρά των ημιτελικών και να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του πρωταθλήματος Ισραήλ, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

 Οι δύο ομάδες εναλλάσονταν στο σκορ στα πρώτα λεπτά, με την Γκιλμπόα Γκαλίλ να έχει κυρίως το προβάδισμα, την Χάποελ Χολόν να απαντά, ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στο τέλος της πρώτης περιόδου (19-19). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Χάποελ Χολόν υπό τις οδηγίες του κόουτς Στέφανου Δέδα είχε τα ηνία του αγώνα και πήρε το προβάδισμα με τρεις πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (35-32).

 Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, η Γκιλμπόα Γκαλίλ πάτησε το γκάζι με ένα επί μέρους σκορ 21-13 και κατάφερε να προηγηθεί με πέντε πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (53-48). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να διευρύνουν το προβάδισμα τους με ένα ακόμη επί μέρους σκορ 25-15, με αποτέλεσμα να νικήσει εντός έδρας την Χάποελ Χολόν με 78-63 και έτσι έκανε το 2-0 στην σειρά των ημιτελικών και πήρε το εισιτήριο για τα τελικά του πρωταθλήματος Ισραήλ, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Περίοδοι: 19-19, 32-35, 53-48, 78-63