Skip to main content

Μακάμπι Τ.Α.-Γκιλμπόα Γκαλίλ 83-74: Μια ανάσα από τον τίτλο η ομάδα του λαού

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ υπό τις οδηγίες του κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλου, υπερασπίστηκε την έδρα της και νίκησε την Γκιλμπόα Γκαλίλ με 83-74, κάνοντας το 1-0 στην σειρά των τελικών του πρωταθλήματος Ισραήλ.

 Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με έντεκα πόντους (15-4), με την Γκιλμπόα Γκαλίλ να μαζεύει ότι μπορεί και τους γηπεδούχους να είναι μπροστά με έξι πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (21-15). Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε τον πρώτο λόγο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με έξι πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (42-36).

Παρότι οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρος και μειώσαν στους πέντε πόντους (50-45), η "ομάδα του λαού" κατάφερε να παραμείνει μπροστά με σωστές και κομβικές κινήσεις με εφτά πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (57-50). Αν και η Γκιλμπόα Γκαλίλ πίεσε και ήταν ανταγωνιστική, η Μακάμπι Τελ Αβίβ που κοουτσάρει ο Έλληνας προπονητής, Γιάννης Σφαιρόπουλος κατάφερε να νικήσει εντός έδρας με 83-74 και να κάνει το 1-0 στην σειρά των τελικών του Ισραηλινού πρωταθλήματος, καθώς θέλει ακόμη μια νίκη για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Από την Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεχώρισαν οι Γουίλμπεκιν και Κολιάιρο με 24 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Φλόιντ διακρίθηκε από την Γκιλμπόα Γκαλίλ με 17 πόντους και εφτά ριμπάουντ.

Iδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει ότι το Menora Mivtachim Arena, γνωστό και ως Γιαντ Ελιάχου, ήταν κατάμεστο από φιλάθλους στις κερκίδες, με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να ανακοινώνει  sold out λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα με την Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα, για πρώτη  φορά έπειτα από τις 27 Φεβρουαρίου 2020

 
Περίοδοι: 21-15, 42-36, 57-50, 83-74