Skip to main content

Ένας πρώην «κιτρινόμαυρος» στην μάχη για μια θέση στα τελικά του LEB Gold

Οι Μπρεογκάν, Αλικάντε, Γρανάδα, Κορούνια θα δώσουν το απόγευμα της Τετάρτης (9/6) μάχη μέχρι εσχάτων στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών για να περάσουν στα τελικά του  LEB Gold, της δεύτερης κατηγορίας του Ισπανικού πρωταθλήματος, οπού εκεί ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για την άνοδο στην ACB

 Ρίο Μπρεογκάν-Αλικάντε

(88-87, 66-77)

Μετά από εκατέρωθεν εντός έδρας νίκες, το τρίτο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα στην Μπρεογκάν και την Αλικάντε θα αναδείξει τον φιναλίστ για τα τελικά του LEB Gold.  Στο πρώτο ματς υπενθυμίζουμε ότι η Μπρεογκάν νίκησε με ένα πόντο (88-87) έχοντας στην διάθεση της, τον Κέβιν Λάρσεν που σκόραρε 19 πόντους σε 21 λεπτά, ενώ η ομάδα από το Λούγκο είχε επιπρόσθετα εξαιρετική επιθετική λειτουργία, με τους Γαλικιανούς να κάνουν μόλις τέσσερα λάθη και να έχουν 58% στα τρίποντα. Η Αλικάντε έδωσε απαντήσεις στο δεύτερο παιχνίδι, αφού νίκησε στην έδρα της με 77-66 περιορίζοντας την Μπρεογκάν σε μόλις 38% ευστοχία. 

Γρανάδα-Λέιμα Κορούνια

(67-77, 82-85)

 Η Λέιμα Κορούνια είχε προκιθεί με σκούπα από τα προημιτελικά στα ημιτελικά του LEB Gold, οπότε είχε περισσότερο καιρό για ξεκούραση, οπού την βοήθησε ώστε να νικήσει εκτός έδρας την Γρανάδα με 77-67 στο πρώτο ματς της σειράς. Βέβαια η Γρανάδα μπήκε δυναμικά στο δεύτερο παιχνίδι και κατάφερε να κάνει και αυτή το break, επικρατώντας εκτός έδρας με 85-82. Υπενθυμίζουμε ότι στην Λέιμα Κορούνια αγωνίζεται ο Γκάρι ΜακΓκι, που πέρασε από τα μέρη μας φορώντας τις φανέλες του Κολοσσού Ρόδου, της Κύμης και του Άρη, ενώ για τους Γαλλικιανούς ο πρώτος σκόρερ στο πρώτο παιχνίδι ήταν ο Νταγκομπέρτο Πένα με 21 πόντους και 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Από την Γρανάδα ξεχώρισε στο δεύτερο παιχνίδι ο Λιβεριανός Τόμας Μπροπλεχ με 25 πόντους.