Skip to main content

Ένωση Παικτών Ισπανίας για Μπράουν: «Η πολιτογράφηση ενός παίκτη χωρίς ρίζες στην Ισπανία στέλνει επιζήμιο μήνυμα στους αθλητές της χώρας»

Ο Λορέντζο Μπράουν είναι, πλέον, κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου, αποκτώντας παράλληλα δικαίωμα συμμετοχής με την «Ρόχα» στο επερχόμενο Eurobasket, κάτι όμως το οποίο δεν άρεσε και τόσο στην  Ένωση των Ισπανών παικτών, που απάντησε με ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Η πολιτογράφηση ενός παίκτη χωρίς ρίζες στην Ισπανία στέλνει ένα πολύ επιζήμιο μήνυμα στους αθλητές της χώρας και έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στο παρόν, όσο και στο μέλλον. Δεν είναι πιστευτό πως η σημερινή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια δεν μπορεί να βρει Ισπανούς παίκτες να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο στόχος κάθε επαγγελματία μπασκετμπολίστα είναι να παίξει στην Εθνική ομάδα της χώρας του και αυτή η ελπίδα επηρεάζεται όταν η Ισπανική Ομοσπονδία και το Ισπανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ευνοούν τη χορήγηση νόμιμων αλλά και ηθικά καταδικαστέων διαβατηρίων.

Αυτό το είδος δράσης απέχει πολύ από το να βοηθήσει τους παίκτες, αποξενώνει τον οπαδό και εξαλείφει το όνειρο σε κάποιον να αγωνιστεί στην Εθνική. Ο Ισπανός παίκτης έχει ταλέντο όπως έχει φανεί όλα αυτά τα χρόνια και για να το εξελίξει χρειάζεται ευκαιρίες τόσο στους συλλόγους όσο και στην Εθνική».