Skip to main content

Eurobasket U18, Γερμανία-Σερβία 93-83: Χρυσό μετάλλιο για τα "πάντσερ"

Νικητές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων αναδείχθηκαν οι Γερμανοί, επικρατώντας με 93-83 της Σερβίας, με κυριαρχική εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Άντερσον που σημείωσε 31 πόντους.

Οι Γερμανοί μπήκαν αποφασισμένοι στον αγώνα, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις τους, με τους Σέρβους να δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τον γρήγορο ρυθμό και υψηλό σκορ της "Mannschaft", που ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με +14 (33-19). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι "Όρλοβι"ανασυντάχθηκαν και μάζεψαν τη διαφορά σε διαχειρίσιμα επίπεδα, ψαλιδίζοντας 8 πόντους, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα πίσω στο σκορ (51-45).

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αρκετά πιο ισορροπημένες, με τους Γερμανούς να μην μπορούν να ξεφύγουν, αλλά να διατηρούν σταθερά ένα μαξιλάρι ασφαλείας, πηγαίνοντας με το 67-58 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εκεί, ο Κρίστιαν Άντερσον ανέλαβε δράση και με μεγάλα σουτ βοήθησε τη Γερμανία να αντέξει και εν τέλει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου απέναντι στη Σερβία με σκορ 93-83 στον μεγάλο τελικό.

Από τους πρωταθλητές ο Κρίστιαν Άντερσον με τους 31 πόντους ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, έχοντας συμπαραστάτες τους Χαρτσένκοφ με 18 και Κάγιλ με 15 πόντους αντίστοιχα. Από τους Σέρβους οι Ντρέζγκιτς και Κόστιτς με 30 και 23 πόντους ήταν οι δύο που ξεχώρισαν.

Τα δεκάλεπτα: 33-19, 51-45, 67-58, 93-83

Τα στατιστικά του αγώνα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ