Skip to main content

Τουρκία – Παράπονα προς την FIBA για την απόφαση της Μπαρτσελόνα να μην αφήσει τον Σανλί

Η απόφαση της Μπαρτσελόνα να μην επιτρέψει στον Σερτάκ Σανλί να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της Τουρκίας, στο παιχνίδι της Κυριακής (28/11) με την Μ. Βρετανία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας.

«Ο Σερτάκ Σανλί, που αγωνίζεται Μπαρτσελόνα, δεν θα παίξει με την Εθνική ομάδα στην αναμέτρηση με την Μ. Βρετανία, καθώς η ομάδα του δεν επέτρεψε την συμμετοχή του. Η τουρκική ομοσπονδία εξέφρασε την δυσαρέσκεια της στην FIBA και έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα », αναφέρει η ανακοίνωση των Τούρκων, οι οποίοι… καίγονται για θετικό αποτέλεσμα στο ματς της Κυριακής (28/11), μετά την απρόσμενη ήττα της πρεμιέρας από την Λευκορωσία.

Να σημειωθεί πως, σε αντίθεση με τον Σανλί, η Μπαρτσελόνα επέτρεψε στον Μπράντον Ντέιβις να ενσωματωθεί με την Εθνική ομάδα της Ουγκάντα, για τα αντίστοιχα προκριματικά παιχνίδια της Αφρικής, ως εκ τούτου ο παίκτης απουσίασε από την αναμέτρηση της Παρασκευής (26/11) με την Ζαλγκίρις Κάουνας.