Skip to main content

Intercontinental Cup - Στην Ασία για τα επόμενα τρία χρόνια

Σε νέα εποχή περνά το Intercontinental Cup, καθώς για τα επόμενα τρία χρόνια θα διεξάγεται στη Σιγκαπούρη, με τη FIBA να ανοίγεται εκ νέου στις χώρες της Ασιατικής ηπείρου. 

Ακόμα, σημαντική εξέλιξη για το φορμάτ της διοργάνωσης είναι η πρόσθεση 2 ομάδων, με την μία από αυτές να προέρχεται από την Κίνα και την άλλη να ανακοινώνεται το επόμενο διάστημα από τη FIBA.

Υπενθυμίζεται ότι στο Intercontinental Cup συμμετέχουν ήδη ο κάτοχος του BCL στην ευρωπαϊκή και την αμερικανική ήπειρο, η NBA Ignite από τη G - League, αλλά και η νικήτρια ομάδα του Basketball Africa League που διοργανώνεται με συνεργασία FIBA και NBA  για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην Αφρική.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ συμφώνησε με τη Sport Singapore και με την αρχή να γίνεται το Σεπτέμβριο του 2023 τα παιχνίδια του Final 6 που είναι και η μόνη φάση του Διηπειρωτικού, θα γίνονται στο Singapore Sports Hub.

Τα ματς θα γίνονται Σεπτέμβριο προκειμένου να συντονίζεται καλύτερα το καλεντάρι των ομάδων που συμμετέχουν, αλλά να μπορούν να παίξουν και παίκτες που είναι διεθνείς με τις ομάδες τους.

Ο Το Μπουν Γι, Deputy Chief Executive Officer της Sport Singapore δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Χτίζοντας στην επιτυχία του FIBA 3X3 Asia Cup 2022, είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε το Διηπειρωτικό Κύπελλο της FIBA που θα προσφέρει στους φιλάθλους μίας παγκόσμιας κλάσης δράση, υψηλού ενδιαφέροντος.

Έχοντας καταταχθεί στην πρώτη πεντάδα των σπορ μέσω της έρευνας που κάνουμε το μπάσκετ ήταν πάντα ένα δημοφιλές άθλημα μεταξύ των κατοίκων της Σιγκαπούρης».