Skip to main content

Αρβανίτης: «Πρώτος μας στόχος ήταν η πρόκριση στους «16» αλλά… τρώγοντας ανοίγει η όρεξη»

Για την σπουδαία νίκη επί της Μούρθια, την πορεία του Προμηθέα στο BCL αλλά και τον στόχο της ομάδας, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Νίκος Αρβανίτης.

Αναλυτικά ο assistant coach των Πατρινών μίλησε:

Για τη νίκη επί της Μούρθια: «Η Μούρθια δεν έχει το όνομα κάποιων άλλων ισπανικών ομάδων, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ειδικά φέτος. Για ‘μένα, είναι ένα απ’ τα φαβορί για την κατάκτηση του BCL. Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς, η ομάδα μας κατέθεσε ό,τι είχε και δεν είχε. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό το να καταφέρουμε να κερδίσουμε ώστε να κάνουμε ένα “άλμα” για την πρόκριση. Προφανώς δεν έχει τελειώσει κάτι ακόμη, αλλά ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το αν περίμεναν να φτάσουν μέχρι εδώ στο BCL: «Ο πρώτος μας στόχος ήταν να περάσουμε στο top-16. Στην πρώτη φάση τερματίσαμε 3οι, οπότε παίξαμε play-in, όπου και περάσαμε με μειονέκτημα έδρας. Βλέποντας τον όμιλό μας ξέραμε ότι το έργο μας δεν ήταν εύκολο. Βλέπαμε τη Μούρθια που είναι απ’ τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση, την ΑΕΚ που είναι μια ποιοτική ομάδα, με πολύ καλό ρόστερ και μεγάλο όνομα και τη Χολόν, μια ισραηλινή ομάδα με μεγάλο μπάτζετ και πολύ καλούς παίκτες. Σίγουρα ο πρώτος μας στόχος ήταν να περάσουμε στη φάση των “16”, αλλά “τρώγοντας ανοίγει η όρεξη”, οπότε θέλαμε να προχωρήσουμε. Είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας να περάσουμε και στους “8”. Ακόμα δεν έχουμε περάσει, χρειαζόμαστε μια νίκη για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση, αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής».

Για τον Χάντερ Χέιλ: «Είναι ένα παιδί που είχε αποδείξει και τα προηγούμενα χρόνια το πόσο καλός παίκτης είναι επιθετικά. Φέτος δείχνει ότι και σε υψηλό επίπεδο μπορεί εκτελεστικά να είναι πολύ καλός και συνεπής. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι ότι δουλεύει πάρα πολύ, είναι πολύ δεκτικός, είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι του πούμε και να βοηθήσει την ομάδα σε ό,τι χρειάζεται. Έχει όλα τα προσόντα που χρειάζεται για να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο και πραγματικά το αξίζει αυτό».

Για το επερχόμενο (09/03) εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα: «Γενικά ο Μάρτιος έχει πολύ δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια για ‘μας. Ξεκινήσαμε με τον Άρη, τώρα έχουμε μπροστά μας την ΑΕΚ. Θέλουμε να τερματίσουμε στην τετράδα, οπότε είναι σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε την ΑΕΚ για να το καταφέρουμε. Είναι σημαντικά και συνεχόμενα τα παιχνίδια, αλλά έτσι είναι το πρόγραμμα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που έχουμε μπροστά μας».

Για την «ταυτότητα» του Προμηθέα: «Νομίζω ότι παίζουμε ένα μπάσκετ που το ευχαριστιέται και ο κόσμος και οι παίκτες και εμείς. Βάσει του μπάκσετ που παίζουμε, είμαστε ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι. Η λέξη που μας χαρακτηρίζει είναι η λέξη “ΟΜΑΔΑ” και εντός και εκτός γηπέδου. Είναι χαρακτηριστικό το πώς πανηγύριζαν όλοι οι παίκτες χθες μετά το παιχνίδι. Πραγματικά είμαστε μια ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης».

Για το με τι θα ήταν ικανοποιημένοι στο τέλος της σεζόν: «Στο BCL προφανώς και θέλουμε να προκριθούμε στα play-offs και στους “8”. Αν το καταφέρουμε αυτό, θα έχει επιτευχθεί ο βασικός στόχος, αλλά “τρώγοντας ανοίγει η όρεξη”, οπότε προφανώς και θα θέλουμε να πάμε παραπέρα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και έως εδώ που έχουμε φτάσει όμως. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ο βασικός μας στόχος είναι η τετράδα και το μίνιμουμ που θέλουμε είναι να είμαστε στις πρώτες 5 ομάδες. Φυσικά δεν είναι εύκολο, φέτος το πρωτάθλημα είναι δυσκολότερο απ’ τις προηγούμενες χρονιές, αλλά έχουμε όλα τα φόντα και τα εχέγγυα να το καταφέρουμε αυτό».