Skip to main content

Μενουδάκος: «Πιστεύω ο Προμηθέας αξίζει την πρόκριση με τη συνολική του παρουσία στο BCL φέτος»

Για την πορεία του Προμηθέα την φετινή σεζόν και την μεγάλη πρόκληση της πρόκρισης στα προημιτελικά του BCL, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Δημήτρης Μενουδάκος.

Αναλυτικά ο assistant coach των Πατρινών μίλησε:

Για το ότι είναι μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, την πρόκριση στους «8» του BCL: «Σίγουρα είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα. Θα κάνουμε προσπάθεια να προκριθούμε στους “8” του BCL και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Πιστεύω το αξίζουμε με τη συνολική μας παρουσία στον θεσμό φέτος. Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα του Περιστερίου. Ήταν μια εκπληκτική πρόκριση και για το επίπεδο δυσκολίας του ομίλου, αλλά και την ανατροπή απ’ το 0-3. Είναι μια εκπληκτική πρόκριση για τα ελληνικά δεδομένα».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Δε θα πάθει καμία… ζημιά ο Προμηθέας αν δεν προκριθεί, οι παίκτες μας έχουν κάνει μια εκπληκτική προσπάθεια και έχουν εκπληρώσει τους αρχικούς στόχους του συλλόγου. Γενικά σαν ομάδα λειτουργούμε έτσι, δε θα πούμε ποτέ ότι έγινε μια ζημιά ή μια καταστροφή. Όλοι το θέλουμε όμως και δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά γι’ αυτό. Η ΑΕΚ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και δεν είναι ποτέ αδιάφορος εναντίον ενός αντιπάλου. Γνωρίζω καλά ότι η ΑΕΚ έχει μεγάλη υπερηφάνεια σαν σύλλογος και θα παίξει για την ιστορία και τον κόσμο της. Δε θέλει να χάνει ποτέ και πουθενά».

Για το τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν: «Έχουμε παίξει πάρα πολλές φορές με την ΑΕΚ, τους γνωρίζουμε πολύ καλά. Το “κλειδί” θα είναι η θέληση της ομάδας και των παικτών και γενικότερα ο έλεγχος του ρυθμού. Δε θέλουμε να αφήσουμε την ΑΕΚ να “ανοίξει” τον ρυθμό και να νιώσει πάρα πολύ άνετα στην έδρα της, γιατί έχει πολύ ταλαντούχους παίκτες, με μεγάλη εμπειρία και αν νιώσουν άνετα θεωρώ πως δε θα έχουμε καμία τύχη».

Για το ότι κρατούν την τύχη στα χέρια τους όσον αφορά την πρόκριση: «Έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ για να καταφέρουμε να εξαρτιόμαστε μόνο απ’ τα δικά μας χέρια. Είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτό. Θα μπορούσαμε να προκριθούμε και απ’ το προηγούμενο ματς με τη Χάποελ Χολόν, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα παλέψουμε για τη νίκη που θα μας δώσει το εισιτήριο των προημιτελικών. Είναι πολύ σημαντικό το ότι δεν εξαρτιόμαστε από άλλους, οπότε είτε τα καταφέρουμε είτε όχι ξέρουμε πως το έχουμε κάνει μόνοι μας».

Για την παραλίγο ανατροπή απέναντι στη Χάποελ Χολόν: «Απ’ τα φιλικά η ομάδα “χτίστηκε” με το μέταλλο να μην τα παρατάει και το έχει αποδείξει σε πολλά παιχνίδια. Προσπαθούμε να είμαστε “refuse to lose” σαν ομάδα, οι παίκτες μας ποτέ δεν τα παρατούν. Σίγουρα αυτό είναι μια “ταυτότητα” της ομάδας και κυρίως των παικτών μας. Δεν πιστεύω πως αφήσαμε κάτι να γίνει. Αντιμετωπίσαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με προσθήκες παικτών πολύ υψηλού επιπέδου. Τους βρήκαμε σε μια πολύ καλή μέρα, με μεγάλη ευστοχία, οπότε είχαν τη μέρα τους και δίκαια κέρδισαν. Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά έτσι είναι μπάσκετ, έχει τα καλά και τα κακά του. Εμείς κρατάμε ότι σαν ομάδα δεν παρατάμε ποτέ τίποτα».

Για τη φετινή σεζόν: «Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η χρονιά, δε μπορώ να μιλήσω βάσει αποτελεσμάτων. Εκτός αυτών, ωστόσο, είμαστε στο 100% ευχαριστημένοι και θεωρώ πως γι’ αυτό και ο Προμηθέας έχει αποκτήσει μια συγκεκριμένη “ταυτότητα”. Σε όποιο θέμα και αν μιλήσουμε είμαστε ευχαριστημένοι σε όλα τα επίπεδα πριν δούμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα τον Μάιο. Έχουμε βρει ακριβώς αυτά που περιμέναμε να βρούμε οργανωτικά στη ομάδα, έχουμε τον χώρο μας να δουλέψουμε με την ησυχία μας και είμαστε συγκεντρωμένοι στο 100% στη δουλειά μας, το μπάσκετ και σε τίποτε άλλο».