Skip to main content

Πρόεδρος Μάλαγα: «Στο περιβάλλον της EuroLeague δεν έχεις φωνή, είσαι μια ομάδα που παίζει για τους άλλους 13»

Στην απόφαση της Μάλαγα να αποχωρήσει από το Eurocup, με προορισμό το Basketball Champions League, μίλησε στην AS ο πρόεδρος της Μάλαγα, Λόπες Νιέτο.

Ο ισχυρός άνδρας της Ουνικάχα τόνισε πως το BCL θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Αναλυτικά:

"Το BCL ήταν ένα στρατηγικό στοίχημα όταν επιλέξαμε να παίξουμε εκεί. Είχα κάνει μία πολύ μεγάλη ανάλυση για τη EuroLeague και νομίζω ότι η Ουνικάχα εξαπατήθηκε, αλλά πάνω απ' όλα η το περιβάλλον της ομάδας.

Λέγαμε συνεχώς για Euroleague, Euroleague, Euroleague αλλά δεν μπορούσαμε να φτάσουμε σε μια τέτοια διοργάνωση είτε σε οικονομικό, είτε σε αγωνιστικό επίπεδο. Δεν ήταν καν η ώρα μας.

Έπρεπε να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Φυσικά θα υπάρξουν άνθρωποι που δεν το πιστεύουν και θα συνεχίσουν να μιλάνε για τη EuroLeague. Δεν λέω ότι δεν είναι μία σπουδαία αθλητική διοργάνωση, ως θέαμα. Παρακολουθώ αγώνες της, αλλά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά. Επιπλέον, η στρατηγική μας έχει αποδειχθεί καλή.

Είμαστε αφοσιωμένοι στο BCL, που αποτελεί μία βιώσιμη διοργάνωση σε ό,τι αφορά το αθλητικό αποτέλεσμα και το οκονομικό σκέλος. Είναι μία διοργάνωση που έχει αναπτυχθεί και θα αναπτυχθεί περισσότερο σε σχέση με το EuroCup. Η κατάληξη θα είναι η ένωση των δύο διοργανώσεων.

Εμείς θα είμαστε στο σωστό σημείο ώστε η συγχώνευση να είναι καλή για εμάς, όχι επειδή θα μας ευνοήσουν, αλλά επειδή η Μάλαγα έχει φωνή. Στο περιβάλλον της EuroLeague δεν έχεις φωνή, είσαι μια ομάδα που παίζει για τους άλλους 13".