Skip to main content

Κανσελιέρι:«Τα προκριματικά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και δεν είναι τίποτα δεδομένο»

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ Μάσιμο Κανσελιέρι μίλησε στην ιστοσελίδα του Δικεφάλου για την κλήρωση των προκριματικών του BCL.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Για τον ΠΑΟΚ mateco θα είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Για τον προπονητή της ομάδας μας ωστόσο, τα προκριματικά του Basketball Champions League είναι μία διαδικασία την οποία γνωρίζει, από την περσινή του εμπειρία με την ομάδα της Strasbourg. Για αυτό και έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο ο Massimo Cancellieri αντιμετώπισε την σημερινή κλήρωση προκριματικής φάσης και ομίλων του BCL.

«Είναι κάτι που το έκανα την προηγούμενη χρονιά με την Strasbourg και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι πρόκειται για κάτι πολύ ιδιαίτερο. Είναι σα να μιλάμε για πλέι οφ, στην αρχή όμως της χρονιάς. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό», σχολιάζει ο Ιταλός προπονητής και εξηγεί… «Δεν μπορείς να θεωρήσεις τίποτα δεδομένο. Είναι όλα ανοιχτά. Ακόμη κι αν έχεις την καλύτερη ομάδα δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσεις. Πέρσι για παράδειγμα, όταν έγινε η κλήρωση, θεωρήσαμε στη Strasbourg ότι θα είναι πολύ δύσκολη η προσπάθειά μας, σχεδόν αδύνατη, αλλά τα καταφέραμε και προκριθήκαμε. Για αυτό και τώρα δεν πρέπει να πούμε μεγάλα λόγια, αλλά να κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco θεωρεί ότι ο όμιλος στον οποίο συμμετέχει η ομάδα μας είναι πολύ ανταγωνιστικός και λέει χαρακτηριστικά: «Θα είναι μία διαδικασία δύσκολη για όλους το να παίξουμε τόσο νωρίς και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ ανταγωνιστικό γκρουπ, όλες οι ομάδες που συμμετέχουν θέλουν να εξασφαλίσουν μία θέση στους ομίλους και το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε εκείνη την προετοιμασία που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πετύχουμε τον στόχο μας. Και επειδή μιλάμε για την αρχή της σεζόν, θα πρέπει να τροποποιήσουμε την προετοιμασία μας και να είμαστε έτοιμοι για παιχνίδια ζωής ή θανάτου, σε έναν ουσιαστικά μήνα από την ημέρα που θα ξεκινήσουμε».