Skip to main content

Με Final 8 και το φετινό Basketball Champions League

 Η διεξαγωγή του Final 8 του BCL στην Αθήνα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με την διοργανώτρια αρχή και με δεδομένο πως ο κορονοϊός συνεχίζει να… θερίζει την Ευρώπη, να αποφασίζει να ακολουθήσει την ίδια συνταγή και στην φετινή διοργάνωση.

Έτσι, η FIBA, με ανακοίνωση της, γνωστοποίησε τον τρόπο διεξαγωγής της φάσης των play offs. Όπως έγινε γνωστό, η φάση των «16» θα πραγματοποιηθεί με την διεξαγωγή τεσσάρων ομίλων των τεσσάρων ομάδων.  Συγκεκριμένα, οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου της κανονικής φάσης θα πάρουν το εισιτήριο για τα play offs, όπου και θα συγκροτήσουν τέσσερις νέους ομίλους των τεσσάρων ομάδων, με την νέα μορφή των play offs να εκκινούν το διήμερο 2-3 Μαρτίου 2021.

Από εκεί και πέρα, οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων θα προκριθούν στα προημιτελικά που, όπως την σεζόν που μας πέρασε, έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθούν με την μορφή Final 8, το οποίο και θα διεξαχθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Να θυμίσουμε πως στο BCL συμμετέχει τόσο η ΑΕΚ, που μετρά ρεκόρ 3-0 στον Γ’ όμιλο, όσο και το Περιστέρι, το οποίο έχει 1-1 στον Ε’ όμιλο.