Skip to main content

Καντζούρης: «Βλέπουμε ότι η ΑΕΚ έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης»

 Η ΑΕΚ πέτυχε τεράστια εκτός έδρας νίκη επί της Γαλατάσαραϊ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των «16» του BCL, με τον Ηλία Καντζούρη να μιλά στο EOK WEB Radio για την επιτυχία της Ένωσης, το επερχόμενο παιχνίδι με την Λιμόζ και τους στόχους των «κιτρινόμαυρων», καθώς και τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις και τον ελληνικό κορμό της ομάδας.

Αναλυτικά ο Καντζούρης μίλησε:

Για τη νίκη επί της Γαλατασαράι: «Θεωρώ ότι σ’ αυτήν τη φάση της διοργάνωσης αυτό που πραγματικά μετράει είναι να «πατάς» με τα δύο πόδια στο έδαφος, να ξεχνάς κατευθείαν τι έγινε στο παιχνίδι που προηγήθηκε και να κοιτάς αμέσως τον επόμενο στόχο. Οπότε για ‘μας τώρα η προσοχή στρέφεται ξεκάθαρα στο παιχνίδι της επόμενης Τρίτης με τη Λιμόζ. Σίγουρα κάναμε χθες (31/01) μια τεράστια νίκη και πρέπει να το αναγνωρίσουμε, αλλά είναι μόνο μια νίκη. Θεωρώ ότι και η διαφορά που πήραμε είναι σημαντική, αλλά πρέπει τώρα να «εξαργυρώσουμε» αυτήν τη νίκη μ’ ένα καλό παιχνίδι και μια νίκη στο γήπεδό μας απέναντι στη Λιμόζ».

Για το επερχόμενο (07/02) παιχνίδι με τη Λιμόζ: «Έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν ομάδες που έχουν κάνει 0/3 να κάνουν comeback. Η Λιμόζ, που είναι μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα, όπως και όλες οι ομάδες του ομίλου μας, θεωρώ ότι όντως θα ‘ρθει εδώ αποφασισμένη για να κάνει ένα καλό παιχνίδι και να διεκδικήσει τις πιθανότητές της, οπότε θα πρέπει να προετοιμαστούμε κι εμείς και να περιμένουμε ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι».

Για τους φετινούς στόχους της ΑΕΚ: «Δε θέλουμε να κοιτάζουμε μακριά, γιατί όταν κάποιος κοιτάζει μακριά χάνουμε το στόχο. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε, γιατί μην ξεχνάμε ότι είμαστε μια καινούργια ομάδα, χρειάζεται πάντα χρόνο. Στον αθλητισμό για να μπορέσεις να «χτίσεις» κάτι σωστό με στέρεες βάσεις χρειάζεται χρόνος, δε γίνεται απ’ τη μια στιγμή στην άλλη. Η πραγματικότητα για ‘μας έχει να κάνει με τις επόμενες υποχρεώσεις μας, στις οποίες πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι».

Για το αν έχει περιθώρια βελτίωσης η ομάδα: «Το προπονητικό staff που ζούμε την ομάδα σε καθημερινή βάση πραγματικά βλέπουμε ότι η ομάδα αυτή έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Αυτό έχει να κάνει με το ότι ουσιαστικά 3 παιδιά εντάχθηκαν τώρα, οπότε η διαδικασία προκειμένου να γίνουμε ακόμα καλύτεροι είναι καθημερινή. Σίγουρα οι συνεχόμενες υποχρεώσεις μας δε μάς δίνουν την πολυτέλεια τού να έχουμε πάρα πολλές προπονήσεις, αλλά, επειδή έχουμε πολύ καλά παιδιά και πρόθυμα να δουλέψουν σκληρά, θεωρώ ότι λίαν συντόμως θα έχουμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο».

Για τις προσθήκες των Γιάνκοβιτς και Γόντικα: «Ποτέ δεν είναι εύκολο μεσούσης της περιόδου να εντάσσεις καινούργια παιδιά μες στο σύνολο. Η αλήθεια είναι ότι και τα δύο αυτά παιδιά, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα, αμφότεροι προϋπήρχαν στον οργανισμό, οπότε θα έλεγα ότι η προσαρμογή τους ήταν πολύ πιο εύκολη. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος απ’ τη μέχρι τώρα προσπάθεια και των δύο. Είναι πολύ σημαντικό ότι και η υπόλοιπη ομάδα τους δέχτηκε και προσπαθεί πραγματικά να τους βοηθήσει να προσαρμοστούν. Μας δίνουν βάθος, ποιότητα και έχω ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις και απ’ τους δύο, τόσο στο ατομικό κομμάτι, όσο και στην προσαρμογή τους στο ομαδικό πνεύμα το οποίο θέλουμε να επιδείξουμε».

Για τον ελληνικό «κορμό» της ΑΕΚ: «Για όλες τις ελληνικές ομάδες η ύπαρξη ελληνικού «κορμού» είναι το «Α» και το «Ω», γιατί με τον τρόπο που διαμορφώνεται η αγορά, οι ξένοι που θα ‘ρθουν και θα κάνουν καλές χρονιές είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσεις να τούς κρατήσεις στις τάξεις σου. Κάποτε το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν πόλος έλξης για τους περισσότερους ξένους που είχαν μεγάλα συμβόλαια, όμως οι υπάρχουσες συνθήκες έχουν αντιστρέψει την κατάσταση τώρα. Τις περισσότερες φορές το ελληνικό πρωτάθλημα αποτελεί το «σκαλοπάτι» και αυτό είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα».