Skip to main content

ΑΕΚ – Τελικός πρόκρισης με Γαλατάσαραϊ

Την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση της στην επόμενη φάση του BCL έχει η ΑΕΚ, που υποδέχεται στα Άνω Λιόσια την Γαλατάσαραϊ (19:30).

Η Ένωση θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του αγώνα του πρώτου γύρου στην Κωνσταντινούπολη, όταν και είχε επικρατήσει της «τσιμ μπομ». Αν τα καταφέρει, τότε θα μπορεί την τελευταία αγωνιστική να διεκδικήσει ακόμα και την πρώτη θέση του ομίλου. Ακόμα και σε περίπτωση ήττας, πάντως, η ΑΕΚ θα έχει τον πρώτο λόγο έναντι των Τούρκων, σε περίπτωση που καταφέρει και διατηρήσει το +10 με το οποίο είχε επικρατήσει στην Πόλη. Σε διαφορετική περίπτωση, οι Τούρκοι θα έχουν τον πρώτο λόγο σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.  

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Ηλίας Καντζούρης, δήλωσε για την αναμέτρηση  της Τετάρτης:

«Βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα εξαιρετικά σημαντικό ματς του BCL. Όπως έχουμε πει, μπαίνουμε στη φάση, που θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με χαρακτήρα Τελικού, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε, στηριζόμενοι στην ενέργεια, στην άμυνα και στη σωστή λειτουργία, και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Τα υπόλοιπα εντός των τεσσάρων γραμμών...»