Skip to main content

Καντζούρης: «Είναι κάτι πολύ μεγάλο αυτό που καταφέραμε, πρέπει να είμαστε υπερήφανοι»

Η ΑΕΚ, με την νίκη της επί της Γαλατάσαραϊ… σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του BCL, με τον Ηλία Καντζούρη, με δηλώσεις του στο ΕΟΚ WEB Radio, να μιλά για την επιτυχία της ομάδας του, τις φιλοδοξίες της Ένωσης για την συνέχεια, αλλά και την συνεργασία του με τον Πιέρ Οριόλα.

Αναλυτικά ο Έλληνας προπονητής μίλησε:

Για τη νίκη απέναντι στη Γαλατασαράι και την πρόκριση στους «8» του BCL: «Ήταν μια τεράστια νίκη, άλλη μία στη σειρά αυτών που έχουμε καταφέρει στη διοργάνωση. Η Γαλατασαράι είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα και το είδαμε και στο 1ο ημίχρονο όπου έπαιξαν με απίστευτα ποσοστά, κάτι που είχε να κάνει σίγουρα και με τη δική μας αμυντική προσέγγιση που δεν ήταν η ιδεατή στο ξεκίνημα του αγώνα. Αν δούμε τους ομίλους στους οποίους λάβαμε μέρος, τους αντιπάλους, τις συνθήκες, τα μπάτζετ και τις δυσκολίες, θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ μεγάλο αυτό που καταφέραμε και πρέπει να είμαστε περήφανοι. Έχει λίγο μετριαστεί όμως η χαρά μας, γιατί είχαμε δύο απώλειες χθες (15/03) το βράδυ (σ.σ. Στρέλνιεκς, Γουίλιαμς). Περιμένουμε να δούμε ποιο είναι το μέγεθος των τραυματισμών αυτών και από ‘κει και πέρα να δούμε την επόμενη μέρα στο BCL και το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το αν ήταν φορτισμένο το κλίμα απ’ τον θάνατο του Μίμη Παπαϊωάννου: «Μιλάμε για τις πιο αγνές και ρομαντικές εποχές του ελληνικού αθλητισμού, όπου παίκτες-«σύμβολα» ήταν αποδεκτοί απ’ τους φιλάθλους όλων των ομάδων. Σίγουρα μιλάμε για έναν άνθρωπο που αποτέλεσε θρύλο για την ομάδα της ΑΕΚ, η κληρονομιά που άφησε πίσω του είναι τεράστια. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και να τον θυμούνται οι δικοί του.

Είναι δεδομένο ότι ακούγοντας μια τέτοια είδηση σού έρχονται στο μυαλό κάποια απ’ τα επιτεύγματα με τα οποία ο συγκεκριμένος άνθρωπος «συνέδεσε» το όνομά του με την ομάδα της ΑΕΚ. Επειδή οι περισσότεροι παίκτες μας είναι ξένοι, δε γνωρίζουν ποιος είναι, αλλά πολλά απ’ τα μέλη της ομάδας γνωρίζουν τη σπουδαιότητα του Μίμη. Όλοι όσοι μπορούν να θυμηθούν και να συναισθανθούν το μέγεθος της απώλειας, είναι δεδομένο ότι τους «άγγιξε», σε συνδυασμό με το ότι έπαιξε ο ύμνος της ΑΕΚ απ’ τα μάτριξ του γηπέδου με τον κύριο Παπαϊωάννου να τον τραγουδάει και όλο το γήπεδο να ακολουθεί. Ήταν πραγματικά πολύ συγκινητικές οι στιγμές και μόνο όσοι βρισκόντουσαν στο γήπεδο μπορούν να καταλάβουν αυτό που περιγράφω αυτήν τη στιγμή».

Για το επερχόμενο (21/03) ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Μάλαγα: «Δε χρειάζεται να πω εγώ τι μέγεθος είναι η Μάλαγα, κέρδισε τη Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ και πήρε το Κύπελλο Ισπανίας. Έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε ακόμα έναν πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο. Το πρώτο πράγμα που με απασχόλει είναι να μετρηθούμε, να δούμε πόσοι είμαστε υγιείς, να τα βάλουμε κάτω και από ‘κει και πέρα να πάμε να παίξουμε άλλο ένα παιχνίδι, να τα δώσουμε όλα και να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε μέσα στις τέσσερις γραμμές».

Για τις φιλοδοξίες της ΑΕΚ για το υπόλοιπο της σεζόν: «Δε νομίζω ότι μπορούμε να κοιτάζουμε μακριά. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ανεξαρτήτως αν έχει να κάνει με το BCL ή το ελληνικό πρωτάθλημα. Σίγουρα η ευρωπαϊκή μας χρονιά έχει μια πολύ γλυκιά «γεύση» μέχρι στιγμής. Βλέποντας την ομάδα τις τελευταίες βδομάδες είχα αρχίσει να νιώθω ότι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό, αλλά και οι τραυματισμοί είναι μες στη ζωή μας και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για την ομάδα στη συνέχεια».

Για τον Πιερ Οριόλα: «Μιλάμε για έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας, δεν ήρθε εδώ να δείξει τα διαπιστευτήριά του. Ήταν αρχηγός της Μπαρτσελόνα και αυτό «μιλάει» από μόνο του. Σίγουρα αθλητικά χρειάζεται ακόμα λίγο χρόνο για να βρεθεί στην ιδεατή κατάσταση, αλλά με την προσωπικότητα, το χαρακτήρα του και τον τρόπο που λειτουργεί μέσα στο γήπεδο και τ’ αποδυτήρια είναι ήδη πάρα πολύ πολύτιμος για την ομάδα μας. Η νοοτροπία που «κουβαλάει» και η προσωπικότητά του τον κάνουν ήδη ξεχωριστό μες στην ομάδα μας. Βάζει τον εαυτό του πάντα κάτω απ’ το ομαδικό συμφέρον και αυτό τον καθιστά πολύτιμο».