Skip to main content

BCL: Το ρεκόρ της ΑΕΚ με τις σερί νίκες, εξαιρετικό ποσοστό της Ουνικάχα στα ριμπάουντ

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Ουνικάχα Μάλαγα, την Τρίτη (21/3), για την έκτη αγωνιστική των ομίλων της φάσης των 16 του BCL. Οι "κιτρινόμαυροι" και η Ισπανική ομάδα έχουν ρεκόρ 4-1 και έχουν προκριθεί στα προημιτελικά του ευρωπαικού θεσμού, ενώ αυτός ο αγώνας θα κρίνει την πρώτη θέση στον όμιλο τους.

Αναλυτικά:

Η ΑΕΚ έχει νικήσει τα τελευταία τέσσερα ματς στο BCL και μπορεί να ξανακάνει το ρεκόρ με τα έξι συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, που την είχαν πάει στον τελικό της διοργάνωσης το 2020. Η τελευταία χρονικά ήττα των κιτρινόμαυρων ήταν από την Ουνικάχα Μάλαγα με 88-66, η οποία ήταν και η δεύτερη πιο μεγάλη τους στην διοργάνωση.

Η Ουνικάχα Μάλαγα έχει νικήσει μόλις δύο από τα έξι εκτός έδρας παιχνίδια στα playoffs του BCL. Έβαλε πάνω από 80 πόντους στις δύο εκτός έδρας νίκες της και σκόραρε λιγότερους από 70 πόντους στις τέσσερις εκτός έδρας ήττες της.

Η ισπανική ομάδα έχει 76.6% στα αμυντικά ριμπάουντ της φέτος στο BCL, το οποίο είναι το μεγαλύτερο ποσοστό από τις 16 ομάδες που έχουν απομείνει. Έχει δεχθεί μόλις εννέα πόντους ανά παιχνίδι από δεύτερη ευκαιρία, λιγότερους από κάθε μία από τις 16 εναπομείναντες ομάδες. Επέτρεψε την ΑΕΚ να βάλει μόλις δύο πόντους από δεύτερη ευκαιρία στο προηγούμενο μεταξύ τους ματς.

Ο Ακίλ Μίτσελ έχει σκοράρει μόλις οχτώ πόντους στα δύο τελευταία παιχνίδια με την ΑΕΚ στο BCL, ενώ στα προηγούμενα έντεκα ματς είχε πάνω από δώδεκα πόντους σε καθένα από αυτά, καθώς ήταν και πρώτος σκόρερ των κιτρινόμαυρων με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ στον πρώτο αγώνα με την ισπανική ομάδα.

Ο Τάιλερ Καλινόσκι για την Ουνικάχα Μάλαγα είχε 18 πόντους στον αγώνα κόντρα στην Λιμόζ, ενώ σε πέντε αγώνες που έχει αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΚ, έχει 8.2 πόντους ανά παιχνίδι.

Πηγή πληροφοριών: Opta