Skip to main content

Εθνική Ιταλίας – Τα ηνία στον Ποτζέκο (pic)

Εποχή Ποτζέκο στην Εθνική Ιταλίας, καθώς η Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας ανακοίνωσε την πρόσληψη του 50χρονου προπονητή, ο οποίος αντικαθιστά τον Μέο Σακέτι.

Ο νέος Ιταλός Ομοσπονδιακός εκλέκτορας θα παρουσιαστεί στον Τύπο την Παρασκευή 3 Ιουνίου, ενώ θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 25 Ιουνίου και στην φιλική αναμέτρηση του Τριέστε, απέναντι στην Σλοβενία. Όσον αφορά το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της «ατζούρα», θα γίνει στις 4 Ιουλίου και στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, απέναντι στην Ολλανδία.

Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο είναι ο 22ος προπονητής που θα κάτσει στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας, με την οποία, ως παίκτης, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ενώ συνολικά με την φανέλα με το εθνόσημο είχε 595 πόντους σε 84 συμμετοχές.

Ο Ποτζέκο ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2012 στην Ορλαντίνα, για να συνεχίσει στην Βαρέζε, να μετακομίσει στην Κροατία για χάρη της Τσεντεβίτα (ως ασίσταντ μάνατζερ) και να επιστρέψει στην πατρίδα του για να αναλάβει τα ηνία της Φορτιτούντο Μπολόνια στην Α2.

Το 2019 κατέκτησε το FIBA Europe Cup και το ιταλικό Σούπερ Καπ με την Σάσαρι, ενώ την σεζόν 2021/22 τον βρίσκει στο πλευρό του Έτορε Μεσίνα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Να θυμίσουμε πως η Ιταλία φιλοξενεί στο Μιλάνο τον έναν όμιλο του επερχόμενου Eurobasket, στον οποίο βρίσκονται η Εθνική μας ομάδα, αλλά και οι Κροατία, Εσθονία, Ουκρανία και Αγγλία.