Skip to main content

Ζούρος στο Superbasket: «Πιστεύω στην ομάδα μου»

Ο προπονητής της Εθνικής Γεωργίας, Ηλίας Ζούρος απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr, μετά την εντός έδρας νίκη της ομάδας του επί της Εθνικής Ολλανδίας με 77-66, υπογραμμίζοντας ότι θα αξιοποίησουν στα επόμενα ματς, την πολύ δυνατή frontline τους.

Μετά την παρουσία της στα φιλικά του τουρνουά Ακρόπολις, η Εθνική Γεωργίας νίκησε εντός έδρας την Ολλανδία με 77-66  και ανέβασε το ρεκορ της στο 3-2 στην βαθμολογία του ομίλου της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Στο επόμενο αγώνα θα αντιμετωπίσει την Εθνική Ιταλίας εκτός έδρας, το Σάββατο (27/8).

Η Γεωργία θα φιλοξενήσει έναν από τους ομίλους του Eurobasket 2022, οπότε προσπαθεί να είναι όσον τον δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστική και σε φόρμα, ενώ υπενθυμίζουμε ότι έχει τέσσερις συμμετοχές σε τελικές φάσεις στο EuroBasket, με καλύτερη, την ενδέκατη θέση το 2011 στην Λιθουανία.

Διαβάστε για όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Ηλίας Ζούρος στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Συγχαρητήρια κόουτς για την νίκη. Ήταν ένα από τα δύο επίσημα παιχνίδια πριν από το Eurobasket 2022. Ποια πράγματα από αυτήν την νίκη θέλετε να κρατήσετε για τα παιχνίδια της μεγάλης ευρωπαικής διοργάνωσης;

Όπως πρωτοείπα, είναι μια δύσκολη στιγμή (λόγω του τραυματισμού του Σενγκέλια). Δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε. Βέβαια, από την άλλη μεριά είδαμε πολλά πράγματα, όπως το ότι έχουμε πολύ καλούς ψηλούς. Οπότε, είναι πολύ νορμάλ να πούμε ότι θα παίξουμε με τους τρεις ψηλούς, γιατί όλοι μπορούν να προσαρμοστούν στα συστήματα. Το πρόβλημα ήταν πως ο Γκόγκα (Μπιτάτζε) δεν ήταν μαζί μας στην αρχή. Όμως ήρθε και έδωσε και την ψυχή του για το παιχνίδι. Είχε πόνους στο γόνατο του, αλλά έκανε τα πάντα για να έρθει να μας βοηθήσει. Όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Πιθανόν, άλλοι παίκτες να μην ερχόντουσαν να αγωνιστούν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν οι παίκτες έχουν την επιθυμία να αγωνιστούν, τότε είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμάς. Ο Σερμαντίνι, που έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και έχει αγωνιστεί τόσα χρόνια σττο κορυφαίο επίπεδο. Ο Γκόγκα, ο Σάντρο, ο Τόκο, που δυστυχώς είναι τραυματίας, ο Μπουριανάτζε, ο Μπεκαούρι. Έχουμε πολλούς παίκτες για να παίξουμε με τους ψηλούς και θα αγωνιστούμε με τους ψηλούς. Πιστεύω στην ομάδα μου. Έχουμε γκαρντς, έχουμε ψηλούς, θα πάμε να παίξουμε με διαφορετικές συνθέσεις και θα πάμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ενωμένοι, να παραμείνουμε υγιείς και να έχουμε καλά νέα για τον αρχηγό μας. Τουλάχιστον να έχουμε τον ελάχιστο δυνατό τραυματισμό.

Δείτε την απάντηση του κόουτς Ηλία Ζούρου στο superbasket.gr στο 16:10: