Skip to main content

Ποτσέκο: «Εδώ και δυο χρόνια λέω ότι ο Φοντέκιο θα πάει NBA»

Ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Τζιανμάρκο Ποτσέκο παραχώρησε συνέντευξη, όπου αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι είχε προβλέψει πριν μια διετία τη μετακίνηση του Φοντέκιο στο NBA. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ιταλός τεχνικός:

Για το «κόψιμο» των Πετρουτζέλι και Ντέλα Βάλε: 

«Ξεκινάω λοιπόν με τον Πετρουτζέλι, λόγω των χαρακτηριστικών του παίκτη δεν ήταν εύκολη επιλογή. Ο Ντέλα Βάλε μας έδινε μεγάλη διαθεσιμότητα, εκτίμησα πραγματικά αυτό το γεγονός.

Υπάρχουν παίκτες που έχουν λιγότερη ποιότητα από άλλους, υπάρχουν παίκτες που πρέπει να αισθάνονται σημαντικοί και νομίζω ότι χρειάζεται μια ομάδα που του δίνει στις καλύτερες συνθήκες για να παίξει το είδος του μπάσκετ

Δεν υπήρχε χρόνος για εμάς. Το κόψιμο του συνδέεται με τον τρόπο παιχνιδιού του, ο οποίος γίνεται καθοριστικός όταν δεν είναι back up. Προτίμησα να δώσω αυτόν τον ρόλο σε άλλους».

Για τη μετακίνηση του Φοντέκιο στο ΝΒΑ: 

«Είχα προβλέψει τη μετακίνησή του στο ΝΒΑ μέσα σε δύο χρόνια. Ο ατζέντης του μπορεί να το επιβεβαιώσει. Πρέπει να ομολογήσω ότι παίζει εξωπραγματικό μπάσκετ.

Στόχος μου είναι οι παίκτες να μπορούν να εκφράζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μου αρέσει η ιδέα ότι μπορείς να βοηθήσεις τους παίκτες να οδηγήσουν την ομάδα στη νίκη. Η ομάδα έρχεται πρώτη, αλλά αν ένας παίκτης βγει στο γήπεδο και τα κάνει χάλια, τότε ο προπονητής έχει διπλή ευθύνη».