Skip to main content

Φουρνιέ: «Αν γυρίσω στην Ευρώπη, θα ήθελα να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός» (vid)

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Εβάν Φουρνιέ για τον κόσμο και την ομάδα του Ολυμπιακού με τον Γάλλο NBAer να τονίζει ότι οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί δημιουργούν την καλύτερη ατμόσφαιρα στην Ευρώπη. 

Ακόμα, όταν ο σταρ των «τρεκολόρ» ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ευρώπη, υπογράμμισε ότι θα ήθελε να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Εβάν Φουρνιέ: 

«Η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτάζω τόσο μακριά, αλλά πάντα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ατμόσφαιρα. Ελπίζω να έρθω κάποια στιγμή για να παρακολουθήσω τον Φαλ και να νιώσω την ατμόσφαιρα.

Όσον αφορά το να επιστρέψω στην Ευρώπη προς το τέλος της καριέρας μου, είναι νωρίς για να πω, θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, όπως τραυματισμούς και άλλα. Είναι μακρινό.

Αν όμως επιστρέψω στην Ευρώπη θα ήθελα να πάω σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Είναι νωρίς όμως, είμαι μόλις 29 χρονών και έχω μπροστά μου πολλά χρόνια στο NBA».

Για τον ελληνικό τρόπο παιχνιδιού ανέφερε:

«Το ελληνικό στυλ έχει περισσότερο σχέση με το να σε νικάει η ομάδα με σουτ στο τέλος. Σήμερα ήταν η άμυνα που μας οδήγησε στην νίκη.

Παίξαμε δυνατά, δεν τους δώσαμε χώρους, δεν τους επιτρέψαμε να παίξουν το μπάσκετ τους γιατί είναι μία ομάδα που είναι επικίνδυνη όταν αποκτά αυτοπεποίθηση. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι και όταν αρχίσαμε να χτίζουμε διαφορές ήταν δύσκολο για αυτούς να ακολουθήσουν.

Μέσα στο τουρνουά είχαμε πολλά πάνω-κάτω και δεν είχαμε το καλύτερο παιχνίδι μας μέχρι τώρα. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα».

https://www.youtube.com/watch?v=uArkwZgz3ro