Skip to main content

Εθνική Γαλλίας - Με Κολέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με τον Βενσάν Κολέ θα πορευθεί η Εθνική Γαλλίας στους προσέχεις Ολυμπιακούς Αγώνες όπου θα μετάσχει ως οικοδέσποινα στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ. 

Παρά την αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η γαλλική Ομοσπονδία αποφάσισε να στήριξε τον Κολέ, ενώ στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και για τον Τζόελ Εμπίντ που οι φήμες τον ήθελαν κοντά στο να αγωνιστεί με τα χρώματα της χώρας προτού επιλέξει τελικά την TEAM USA. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

O πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία των Μπλε, νικητής επτά μεταλλίων σε δεκατρία τουρνουά από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, έχει την τέλεια «ικανότητα να ανακάμψει». Ο στόχος ήταν να γίνει μια αξιολόγηση χωρίς συμβιβασμούς και να καθοριστούν τομείς προς βελτίωση", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της γαλλικής ομοσπονδίας.

Ποτέ δεν εκκινήσαμε τη συζήτηση για να παίξει ο Τζοέλ Εμπίντ για τη Γαλλία. Ήταν αυτός που βγήκε μπροστά πριν από μερικά χρόνια και μας έλεγε από τότε ότι ήθελε να παίξει μαζί μας. Του ζητήσαμε να μας δώσει μια απάντηση πριν από τις 10 Οκτωβρίου. Ο Τζοέλ μας ενημέρωσε ότι άλλαξε γνώμη και δεν ήθελε να παίξει στους Μπλε. Φυσικά ήμασταν έτοιμοι να τον υποδεχτούμε, όμως κατανοούμε την αλλαγή γνώμης του".