Skip to main content

Πολωνία-Φινλανδία 88-89: Πήραν το ματς-θρίλερ και την πρόκριση οι Φινλανδοί

Η Φινλανδία με φοβερή ανατροπή πήρε τη νίκη σε ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια του Προολυμπιακού τουρνουά, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Πολωνούς, ώστε να συνεχίσουν αυτοί στα ημιτελικά του ομίλου που διεξάγεται στη Βαλένθια.

 Οι σκληροτράχηλοι Φινλανδοί κατάφεραν να κερδίσουν τους Πολωνούς σε ένα φοβερό ματς, επιστρέφοντας μάλιστα από το -15, ώστε να πάρουν την νίκη-πρόκριση που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους Ισπανούς, στον ημιτελικό του Σαββάτου (6/7).

Οι Πολωνοί που είχαν σε εξαιρετική μέρα τους Σότσαν, Σλότερ και Πονίτκα, οι οποίοι πέτυχαν 20, 21 και 17 πόντους αντίστοιχα, έχτισαν μια διψήφια διαφορά από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, που διατηρούσαν σταθερά ως και το τελευταίο δεκάλεπτο.

Εκεί όμως οι Γιάντουνεν και Μάντσεν έχοντας σκοράρει 20 και 18 πόντους αντίστοιχα, με τον Μάντσεν μάλιστα να ευστοχεί στις δύο βολές που έκριναν το αποτέλεσμα, οδήγησαν τη Φινλανδία σε μια σπουδαία ανατροπή και νίκη, που της έδωσε την πρόκριση και την ευκαιρία για ένα ακόμη μεγάλο "upset", κόντρα στην οικοδέσποινα Ισπανία το Σάββατο (6/7) στον ημιτελικό.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 47-38, 71-60, 88-89