Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αίτημα του Θον Μέικερ να αγωνιστεί με το Νότιο Σουδάν (pic)

Ο Θον Μέικερ έχει στείλει αίτημα στη FIBA ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί με την εθνική του Νότιου Σουδάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, παρά το γεγονός πως έχει αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Αυστραλίας.

O Θον Μέικερ θα λάβει την σχετική απάντηση από την Ομοσπονδία την Δευτέρα (22/7), όπου και θα γνωρίζει εάν θα μπορεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το Νότιο Σουδάν. Ο 27χρονος ελπίζει σε ένα σχετικό άρθρο της FIBA, το 3-22 των Εσωτερικών Κανονισμών, όπου εκεί αναγράφεται πως μια τέτοια άδεια μπορεί να δοθεί σε περίπτωση που αυτή η αλλαγή θα είναι "προς το συμφέρον της ανάπτυξης του μπάσκετ στη νέα χώρα".

Επιπλέον, ο Μέικερ πληρεί την απαραίτητη προϋπόθεση της κατοχής διαβατηρίου από την χώρα αλλαγής καθώς και τη μη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Κύπελλο η Ολυμπιακούς τα προηγούμενα τρία χρόνια. Οι παρουσίες του Μέικερ με την Αυστραλία ήταν στα προκριματικά των Παγκοσμίων Κυπέλλων 2019 και 2023 καθώς και στο FIBA Asian Cup 2022.

O Μέικερ μάλιστα έκανε και σχετική ανάρτηση στο X, μετά τον φιλικό αγώνα μεταξύ ΗΠΑ και Νοτίου Σουδάν, στην οποία έγραψε πως βρίσκεται: "Εν αναμονή της τελικής απόφασης της FIBA τη Δευτέρα. Ελπίζω η έφεσή μου να εγκριθεί μου και να μου δοθεί άδεια για να παίξω με το Νότιο Σουδάν. Είναι ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα".