Skip to main content

Γαλλία-ΗΠΑ: Ώρα τελικού στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ

Η οικοδέσποινα Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Team USA στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, με τις δύο ομάδες να είχαν θέσει από το ξεκίνημα ως στόχο το χρυσό μετάλλιο. Το βράδυ του Σαββάτου (10/8, 22:30), Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα αναμετρηθούν στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά και το Τόκιο το 2021.

Οι "μπλε" ψάχνουν το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο, έχοντας τρία ασημένια, ενώ η Team USA θα διεκδικήσει το 17ο χρυσό μετάλλιο.

Οι παίκτες του Βενσάν Κολέ στα νοκ άουτ αντιμετώπισαν τον Καναδά στα προημιτελικά και την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία στα ημιτελικά καταφέρνοντας να αλλάξουν πλήρως την εικόνα τους συγκριτικά με τους ομίλους και να φτάσουν στον μεγάλο τελικό.

Οι παίκτες του Στιβ Κερ από την άλλη απλώς κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν σε κάθε αγώνα τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, πράγμα που έκαναν στον προημιτελικό απέναντι στη Βραζιλία, όμως χρειάστηκε μια σπουδαία ανατροπή στον ημιτελικό απέναντι στη Σερβία ώστε να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.