Skip to main content

Ο.Α.: Τρεις αρχηγοί κρατών είδαν από κοντά του αγώνες του 3x3

Το 3x3 μπάσκετ εντάχθηκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και προσέλκυσε το ενδιαφέρον τριών αρχηγών κρατών, που το παρακολούθησαν από κοντά, με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν να επισημαίνει ότι είναι φανταστικό.

Πέρα από τα "παραδοσιακά" τουρνουά μπάσκετ Ανδρών και Γυναικών, το 3χ3 basketball έκανε για πρώτη φορά εμφάνιση στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Έγιναν θετικά σχόλια και άρεσαν ως θέαμα οι αγώνες, ενώ τρεις αρχηγοί κρατών παρακολούθησαν κάποιους αγώνες του νεοεισερχόμενου Ολυμπιακού αθλήματος από κοντά.

Ο λόγος για τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, τον Πολωνό πρόεδρο, Αντρέ Ντούντα αλλά και τον Μογγόλο πρόεδρο, Λουβσαναμσράιν Ογιούν - Ερντέν.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι εντυπωσιάστηκε από το 3x3, υπογραμμίζοντας ότι: "Ήταν η πρώτη φορά που είδα από κοντά το 3x3 και πρέπει να πω ότι είναι φανταστικό. Είναι εντυπωσιακό και ιδιαίτερα από πλευράς αθλητικότητας. Είναι δέκα λεπτά όπου οι ομάδες παίζουν χωρίς σταματημό και με πολύ έντονη αυτοδιαχείριση. Είναι εκπληκτικό".