Skip to main content

Από τις παραλίες της Φλόριντα...χρυσή Ολυμπιονίκης

Μία από τις πιο ιδιαίτερες ιστορίες των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αυτή της Τζάκι Γιάνγκ, η οποία είχε σχεδιάσει να κάνει διακοπές στην Φλόριντα και να εκμεταλλευτεί έτσι την διακοπή του WNBA, αλλά με ένα τηλεφώνημα βρέθηκε στην Εθνική ΗΠΑ του 3x3 μπάσκετ γυναικών και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Έντεκα μέρες πριν, η Τζάκι Γιάνγκ βρισκόταν στην Φλόριντα, οπού έκανε διακοπές, εκμεταλλευόμενη την διακοπή του WNBA, αλλά ένα βράδυ Σαββάτου, γύρω στις 22:30, το τηλέφωνο χτύπησε και παρότι άργησε να το σηκώσει, πρόλαβε να απαντήσει. Αυτή η κλήση έμελλε να της αλλάξει την ζωή, αφού ο διευθυντής της Εθνικής ΗΠΑ μπάσκετ, Τζέι Ντέμινγκς την κάλεσε, ρωτώντας την αν ήθελε να συμμετάσχει στην ομάδα γυναικών του 3x3. Στην γραμμή βρισκόταν και η Κάρα Λόουσον, δηλαδή η προπονήτρια της Εθνικής Αμερικής του 3x3 μπάσκετ Γυναικών. Και οι δύο ρώτησαν την Γιάνγκ αν θα την ενδιέφερε να συμμετάχσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά θα έπρεπε να φύγει για Τόκιο σε δύο μέρες (Δευτέρα), οπότε όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα. 

image_-_2021-07-28T215156.767.jpg

Η Κέιτι Λου Σαμούελσον, που κανονικά ήταν στο ρόστερ βρέθηκε θετική σε τεστ για κορονοιό, οπότε η Γιάνγκ δέχθηκε να την αντικαταστήσει. Η Ιαπωνική κυβέρνηση ζητούσε δύο αρνητικά τεστ κορονοιού σε ξεχωριστές ημερομηνίες, οπότε όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά και η παίκτης των Λας Βέγκας Είσις, έπρεπε να προετοιμαστεί καταλλήλως. Η Κέλσι Πλαμ, Η Αλίσα Γκρει και Η Στέφανι Ντόλσον είχαν αποχωρήσει την προηγούμενη μέρες για το Τόκιο, με την Γιάνγκ να έχει ταξιδέψει πίσω στο Λας Βέγκας, να έχει φτιάξει τα πράγματα της και να περιμένει την επιβεβαίωση ότι θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έγινε γνωστό ότι η Σαμούελσον είχε κορονοιό και λόγω του ότι δεν προλάβαινε, έμεινε εκτός. Η Γιάνγκ ένιωσε άσχημα για αυτήν, αλλά πήρε την ευκαιρία να ενσωματωθεί στην ομάδα. Την Τετάρτη (21/7) ταξίδεψε 12 ώρες με το αεροπλάνο μέχρι να "πατήσει" στην Ιαπωνία και στο Τόκιο, τρεις μέρες πριν τον εναρκτήριο αγώνα.

b62652a0-efc6-11eb-bbd2-d2b4f4b74e5c.webp

Η Εθνική ΗΠΑ έπαιξε εξαιρετικά στο τουρνουά μπάσκετ γυναικών 3x3 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η Γιάνγκ ανέφερε ότι: "Είχα πάθει αδιαμφισβήτητα σοκ (όταν κατάλαβα ότι τελευταία στιγμή συμμετέχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες). Ήμουν σε διακοπές. Και μετά η ζωή μου άλλαξε. Και τώρα είμαι χρυσή Ολυμπιονίκης Είναι τρελό έτσι όπως τα πράγματα λειτούργησαν".