Skip to main content

Σάλος στην Γαλλία με την απόφαση να διεξαχθεί το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του 2024 σε εκθεσιακό κέντρο!

Η απόφαση της Ολυμπιακής επιτροπής της Γαλλίας να διοργανώσει την πρώτη φάση τουρνουά μπάσκετ ανδρών και γυναικών των Αγώνων του 2024 σε… εκθεσιακό κέντρο και συγκεκριμένα στο «Paris Expo Porte de Versailles», έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από ανθρώπους του χώρου.

"Πως είναι δυνατόν να δεχθούμε ότι το μπάσκετ, το δημοφιλέστερο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, θα σταλεί σε ένα εκθεσιακό κέντρο; Η οροφή είναι χαμηλή, ο χώρος είναι απλά ακατάλληλος. Πρόεδρε Ζαν-Πιερ Σιουτάτ, δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει αυτό. Νομίζω ότι ονειρεύομαι", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του NBAer Εβάν Φουρνιέ στο twitter, ενώ ο Νικόλα Μπατούμ, τόνισε:  

"Αλήθεια θα βάλετε το κορυφαίο ομαδικό άθλημα σε αυτή την τοποθεσία; Δεν ξέρω ποιος παίρνει τις αποφάσεις, αλλά πρέπει να κάνετε κάτι καλύτερο για το μπάσκετ".

Από την πλευρά του, ο Βενσάν Πουαριέ της Ρεάλ Μαδρίτης αναρωτήθηκε:  

"Δεν ξέρω ποιος είναι ο υπεύθυνος για την επιλογή των γηπέδων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αδελφέ, ξύπνα γιατί μας ντροπιάζεις σε όλο τον κόσμο" ήταν η θέση του Βενσάν Πουαριέ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο εκθεσιακό κέντρο του Παρισιού θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, με την τελική φάση να μεταπηδά στο πρώην «Παλέ ντε Μπερσί» και νυν  AccorHotels Arena, στο γήπεδο που έπαιξαν οι Μπακς με τους Χόρνετς το 2020.