Skip to main content

Ανησυχεί για το Παρίσι 2024 ο Ζαγκλής

Η συνάντηση των διεθνών ομοσπονδιών (ASOIF) στο Παρίσι κάθε άλλο παρά καθησύχασε τον γενικό γραμματέα της FIBA. Αντίθετα, ανησύχησε ακόμη περισσότερο για το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να φιλοξενηθούν στην πόλη του φωτός.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για το τουρνουά μπάσκετ», τόνισε ο Ζαγκλής μιλώντας μετά τη συνάντηση: «Έχουμε δείξει τρομερή ευελιξία προκειμένου να βοηθήσουμε την πόλη. Δεν νομίζω πως κάποιος άλλος συνάδελφος εδώ έχει δει τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς γηπέδων για το άθλημα που εκπροσωπεί. Είμαι στη διαδικασία να καθορίσουμε έναν τέτοιο συνδυασμό με μόλις δύο χρόνια να απομένουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Οι πρώτοι που είχαν αντιδράσει στα σχέδια της Οργανωτικής Επιτροπής του Παρίσι 2024 ήταν οι ίδιοι οι Γάλλοι διεθνείς, αφού γινόταν λόγος για φιλοξενία στο μέρος όπου φιλοξενείται η ετήσια αγροτική έκθεση στο Πορτ ντε Βερσάιγ. «Νιώθουμε πως οι αθλητές μας δεν πρέπει να βιώσουν συνθήκες, οι οποίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι το τουρνουά θα πρέπει να διεξαχθεί στο Παρίσι, στο Ολυμπιακό χωριό με μάξιμουμ απόσταση μίας ώρας και όχι τριών και πως τα γήπεδα θα πρέπει να έχουν τις απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας, air condition και επίσης να επιτρέπουν στους αθλητές να επανέρχονται μετά από τα παιχνίδια και να έχουν γεύματα στις ώρες που πρέπει.

Θέλουμε να βοηθήσουμε και να ωθήσουμε τα κέρδη από τα εισιτήρια, αλλά νιώθουμε πως κάποιες βασικές συνθήκες για τους παίκτες μας, όπως έγινε και σε προηγούμενες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, θα πρέπει να γίνουν σεβαστές, αφού η εμπειρία των παικτών είναι από μόνη της η καρδιά των Αγώνων αυτών. Πιστεύουμε πως οι ανησυχίες μας έχουν βάση και πως μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να μειώσουμε τις ανησυχίες των παικτών για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού».