Skip to main content

Γκασόλ: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 ελπίζω να είναι μία ιστορική διοργάνωση από πολλές απόψεις»

Ο Global Ambassador του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, Πάου Γκασόλ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA για την διοργάνωση, αλλά και σχολίασε την κλήρωση, υπογραμμίζοντας ότι θα βρίσκεται στην τελική φάση και θα υποστηρίξει την Εθνική Ισπανίας.

Ο θρυλικός Ισπανός σέντερ ανέφερε ότι: 

Για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

“Νομίζω ότι ήταν μια καλή κλήρωση για την Ισπανία. Αυτό δεν σημαίνει υπάρχουν εγγυήσεις ότι ο δρόμος θα είναι πιο εύκολος. Νομίζω ότι σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να αγωνιστείς σκληρά και πρέπει να είσαι έτοιμος από την αρχή και στο τέλος της ημέρας να προχωρήσεις στο επόμενη φάση. Είμαι ενθουσιασμένος από τον τρόπο που ανταποκρίνεται η ομάδα μας, από τον τρόπο που παίζει. Αλλά, ταυτόχρονα, μου αρέσουν οι προκλήσεις λόγω της ταυτότητάς μας, της φύσης μας και επειδή ξέρουμε τι χρειάζεται”.

Για τον Σέρτζιο Σκαριόλο:

“Όποιος κι αν είναι στο Παγκόσμιο, εμείς έχουμε τον Σέρτζιο, ο οποίος συνεχίζει να αποτελεί ισχυρό πυλώνα για την Εθνική μας ομάδα και το Παγκόσμιο Κύπελλο”. 

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023:

“Το Παγκόσμιο Κύπελλο πάντα σημαντικό για τη χώρα μας, όπως και για άλλες χώρες. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε αρκετά καλά. Οι ΗΠΑ είναι πάντα η ομάδα που πρέπει να νικήσει κανείς σε μία μεγάλη διοργάνωση λόγω του ταλέντου τους. Όμως, η ιστορία μάς έχει δείξει ότι ομάδες που θεωρητικά είναι λιγότερο ταλαντούχες, παίζοντας ως σύνολο, και με τον σωστό τρόπο, μπορούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να γίνουν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές”.

Για το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 διεξάγεται στην Ασία;

"Είμαι ενθουσιασμένος και περιμένω να το δω. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία πολύ ωραία διοργάνωση και ελπίζω, ταυτόχρονα, μία ιστορική διοργάνωση από πολλές απόψεις. Θα παρακολουθώ στενά. Αναμφίβολα θα είμαι παρών στο τελευταίο σκέλος της, στη Μανίλα, και θα υποστηρίζω την Ισπανία, τη Νο. 1 ομάδα στον κόσμο. Έχω δει, ειδικά στις Φιλιππίνες, το επίπεδο της αγάπης και του πάθους που υπάρχει για το μπάσκετ… Πόσο υψηλά είναι. Το βιώνω κι εγώ. Ελπίζω να συνεχίσουν να έχουν τέτοιον ενθουσιασμό στη χώρα τους με το άθλημα".

Για την ανάπτυξη του μπάσκετ:

"Μου αρέσει να βλέπω το παιχνίδι να μεγαλώνει, μου αρέσει να βλέπω το παιχνίδι να ευδοκιμεί, να έχει περισσότερα παιδιά και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να απολαμβάνουν το μπάσκετ. Όπως επίσης, μου αρέσει να βλέπω ότι κάθε φορά, περισσότερες χώρες έχουν ευκαιρίες να βελτιώνονται και να δυναμώνουν. Αυτή είναι η τάση.  Είναι υπέροχο να το βλέπεις”.

Πηγή: FIBA