Skip to main content

Στρατηγική συνεργασία της FIBA με το ESPN

Η FIBA συνεχώς αναπτύσσει και εξελίσσει τις διοργανώσεις της, ενώ διευρύνει συνεχώς τους ορίζοντες της, κάνοντας νέες συνεργασίες όπως αυτή με το ESPN.

 Η FIBA ανακοίνωσε μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία, η οποία αναβαθμίζει κατά πολύ της ήδη εξαιρετικές υποδομές της για την προβολή των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. To κορυφαίο αθλητικό δίκτυο των ΗΠΑ, το ESPN, ήρθε σε συμφωνία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία και θα μεταδώσει και τα 92 παιχνίδια που θα διεξαχθούν από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου στις Φιλιππίνες, στην Ιαπωνία και την Ινδονησία. 

Αναλυτικά, έξι αγώνες θα βρεθούν στο πρόγραμμα του ESPN2, τα τρία εκ των οποίων θα είναι αυτά της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Όλα τα υπόλοιπα ματς, 86, θα προβληθούν από το ΕSPN+. 

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η FΙΒΑ, μετά από απαίτηση του δικτύου, θα δημιουργήσει ένα ξεχωριστό, unilateral feed, αποκλειστικά για το ΕSPN, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα φιλοξενίας, ειδικών, σχολιαστών με περιεχόμενο που θα έχει αποκλειστικά αμερικάνικο ενδιαφέρον. Αυτό είναι κάτι πολύ πρωτοποριακό, το οποίο δίνει την ευκαιρία η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου να επεκταθεί και να προσελκύσει περαιτέρω νέες αγορές και ιδιαίτερα την αμερικανική. Αλλά, ακόμη καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι για τις ΗΠΑ και την κοινωνία, ακόμα και σε όρους τηλεοπτικούς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

«Το ESPN είναι ενθουσιασμένο που θα συνεργαστεί ξανά με τη FIBA ​​και θα παρουσιάσει αυτό το παγκόσμιο γεγονός καθώς και όλους αυτούς τους διεθνής άσους των χωρών», δήλωσε η Ashley O'Connor, Διευθύντρια Προγραμματισμού και Εξαγορών του ESPN Sr. "Είμαστε περήφανοι που εργαζόμεστε ώστε οι οπαδοί του μπάσκετ να έχουν την δυνατότητα της ζωντανής κάλυψης εκδηλώσεων του αθλήματος σε βάση όλο το χρόνο".

Ο Frank Leenders, Γενικός Διευθυντής Υπηρεσιών Μέσων και Μάρκετινγκ της FIBA, δήλωσε: "Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για τους οπαδούς του μπάσκετ στις ΗΠΑ. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε ξανά με το ESPN και έτσι τα κανάλια τους που θα παρουσιάστουν και τους 92 αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA ​​2023. Αυτό θα φέρει μαζί του περισσότερες νέες συνέργειες που θα κάνουν το μπάσκετ πιο προσιτό και ευχάριστο για τους οπαδούς πριν από τη μεγαλύτερη διοργάνωσή μας που πρόκειται να συνδιοργανωθεί για πρώτη φορά σε τρεις χώρες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο."

 



Frank Leenders, FIBA Media and Marketing Services Director General, said: "This is excellent news for basketball fans in the USA. We are excited to join hands again with ESPN with this partnership that will showcase all 92 games of the FIBA Basketball World Cup 2023. This will bring with it more new synergies that will make basketball more accessible and enjoyable for fans leading up to our biggest event that is to be co-hosted for the first time across three countries this August and September."