Skip to main content

Φαλ: "Πάντα μου άρεσε να πασάρω, αυτό κάνω και στον Ολυμπιακό"

Δηλώσεις σε γαλλική ιστοσελίδα έκανε ο σέντερ του Ολυμπιακού και της Εθνικής Γαλλίας Μουσταφά Φαλ.

Ο Γάλλος ψηλός μίλησε για την σύνδεση του τρόπου που παίζει στους Ερυθρόλευκους με αυτά που του ζητάει στους Τρικολόρ ο Βενσάν Κολέ. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Γαλλίας:

«Πάντα ήμουν από τους παίκτες που του άρεσε να πασάρουν. Αυτό, το κάνω ακόμη περισσότερο στον Ολυμπιακό. Είναι μία φιλοσοφία και ένα σύστημα που ψάχνεις να βρεις το σουτ με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Μου αρέσει πολύ αυτό στο παιχνίδι μου και γι’ αυτό μου βγαίνει αυτόματα. Οι ομάδες πλέον κάνουν παγίδες στο λόου ποστ, κλείνοντας τη ρακέτα ή το pick–and–roll.

Αυτό που κάνουμε δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για τους περιφερειακούς. Αν πετύχουν και τα σουτ, τότε ακόμη καλύτερα για την ομάδα. Όταν είναι εκτός παρκέ οι Ντε Κολό και Νικολά Μπατούμ, θα πρέπει να βρίσκουμε τρόπο να δημιουργήσουμε. Ο Οκόμπο είναι σκόρερ και είναι πολύ καλός σ’ αυτό που κάνει. Εγώ προσπαθώ να δημιουργήσω καταστάσεις».

Για την ήττα από την Αυστραλία αλλά και για τις δέκα σερί νίκες που είχε η Γαλλία, πριν το αρνητικό αποτέλεσμα από τους «Μπούμερς»: «Είναι πάντα καλό να συναντάς προκλήσεις πριν από μία μεγάλη διοργάνωση. Χάσαμε και καλούμαστε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, να βελτιωθούμε στα ριμπάουντ και να μην επαναλάβουμε τα 22 λάθη. Ομάδες όπως η Αυστραλία και η Ιαπωνία σουτάρουν πολύ και παίρνουν πολλά ριμπάουντ. Αυτό δεν είναι θέμα μόνο της ρακέτας, αλλά ομαδικό. Το συζητήσαμε και ελπίζω να γίνει ένα κλικ σε αυτό τον τομέα».