Skip to main content

Τϊμα: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κόπηκα από την αποστολή της Λετονίας»

Ο Γιάνις Τϊμα έμεινε εκτός της 12άδας της Λετονίας, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που εκκινεί σε λίγες ώρες, με τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, με ένα μακροσκελές ξέσπασμα στο Instagram, να μην κρύβει την έκπληξη του για αυτή την εξέλιξη.

Αναλυτικά:

"Αυτή η απόφαση ήταν σίγουρα μία από τις επίπονες που πάρθηκαν στο ταξίδι μου με την εθνική ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια ανεξαρτήτως καταστάσεων, ένιωθα τιμή που βρισκόμουν στην ομάδα.

Μιλώντας τώρα για την κατάστασή μου, όπως πιθανόν γνωρίζει ο κόσμος, τραυματίστηκα στην γάμπα όταν βρισκόμασταν στην Λεπάγια. Παρόλα αυτά, μπορώ να πω με σιγουριά ότι έχω αναρρώσει πλήρως και είμαι 100% υγιής. Δεν υπάρχει πόνος ή περιορισμός. Ακόμα και αν υπήρχε, θα ήμουν διατεθειμένος να παίξω τραυματίας για να εκπροσωπήσω την Λετονία με περηφάνια στην παγκόσμια σκηνή. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθούσα την ομάδα να πετύχει σημαντικές νίκες.

Δυστυχώς όμως, δεν μπήκα στην αποστολή. Και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κόπηκα. Υποθέτω ότι δεν θα καταλάβω ποτέ. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού πήρα μέρος σε διάφορες λίγκες για να μείνω σε καλή κατάσταση και να είμαι έτοιμος για την εθνική. Δεν τραυματίστηκα και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Έδειξα τι μπορώ να κάνω. Η απόφαση όμως είναι αυτή που είναι.

Αν και αρχικά δεν είχα σκοπό να αναφερθώ στο θέμα, τα συνεχή μηνύματα και ερωτήσεις που δέχθηκα από δημοσιογράφους και από άλλο κόσμο που εμφανίστηκε μπερδεμένος με ώθησαν στην απόφαση να παρουσιάσω την δική μου πλευρά. Ο στόχος μου είναι να μην υπάρξει καμία παρερμηνεία.

Θέλω να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο, τους φυσιοθεραπευτές και τους γυμναστές που έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για να με κρατήσουν υγιή και να με ετοιμάσουν να αγωνιστώ.

Τις επόμενες εβδομάδες θα μιλήσω με ομάδες στην Ευρώπη και θα βρω την καλύτερη απόφαση για εμένα. Προς το παρόν θα συνεχίσω να δουλεύω, να είμαι σε καλή κατάσταση και 100% υγιής για τις νέες προκλήσεις που είναι μπροστά μου. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους. Είμαι μαζί σας. Λετονία".