Skip to main content

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Στατιστικές πρωτιές για τον Γκίλτζιους Αλεξάντερ, δυναμική εμφάνιση και για Βούτσεβιτς

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 ξεκίνησε, με  την Παρασκευή (25/8) να διεξάγονται οι πρώτοι οχτώ αγώνες της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων. Το superbasket.gr σας παρουσιάζει τις στατιστικές πρωτιές.

Η νίκη του Καναδά επί της Γαλλίας με 95-65 συγκλόνισε το κοινό παγκοσμίως, με τους "κόκκινους" να δείχνουν ότι έχουν την ικανότητα να καταφέρουν πολλά.

Ο MVP του αγώνα, Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ αναδείχθηκε στην συνολική στατιστική κατάταξη πρώτος στο PIR (36.0), πρώτος στα ριμπάουντ (13.0) και δεύτερος στους πόντους (27.0). 

Πίσω από τον άσο των Θάντερ βρίσκονται στην αξιολόγηση, ο Νίκολα Βούτσεβιτς του Μαυροβουνίου (35.0) και ο Μόριτζ Βάνγκνερ της Γερμανίας (31.0).

Στην πρώτη θέση της λίστας των πόντων είναι ο άσος των Τζαζ και των Φιλιππινών, Τζόρνταν Κλάρκσον (28.0), ενώ δεύτερος είναι και ο 32χρονος Μαυροβούνιος άσος των Μπουλς, Νίκολα Βούτσεβιτς (27.0).

Στα ριμπάουντ πίσω από τον Γκίλτζιους Αλεξάντερ του Καναδά, είναι ο Ιάπωνας Τζόσουα Χόκινσον (10.0), ο Καρλ Άντονι Τάουνς από την Δομινικάνη Δημοκρατία (10.0), ο Γιόνας Βαλαντσιούνας από την Λιθουανία (10.0) και ο Νίκολα Βούτσεβιτς από το Μαυροβούνιο (10.0).

Από το ματς Λετονία-Λίβανος βρίσκονται δύο από τους πρώτους των ασίστ. Ο Αρτούρς Ζάγκαρς της Λετονίας (13.0) και ο Γουάλ Αρακτζί (8.0) είναι στην πρώτη και στην δεύτερη θέση αντίστοιχα. Οχτώ ασίστ έχουν επίσης ο Τζος Γκίντει από την Αυστραλία (8.0) και ο Αντρές Φελίζ από την Δομινικανή Δημοκρατία (8.0).