Skip to main content

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Τέσσερις με double double είχε στην πρεμιέρα το Πουέρτο Ρίκο, ασταμάτητος στο σκοράρισμα ο Μπογκντάνοβιτς

 Την Δευτέρα (28/8) θα διεξαχθούν οι υπόλοιποι οχτώ αγώνες των τεσσάρων ομίλων για την δεύτερη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Διαβάστε τα στοιχεία της OPTA που θα σας βάλουν περαιτέρω στο κλίμα των αγώνων.

Αναλυτικά:

Γεωργία-Σλοβενία
 
Νικηφόρο ντεμπούτο για την Γεωργία στην διοργάνωση, αφού επικράτησε του Πράσινου Ακρωτηρίου το 85-60. Η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που έχει νικήσει στους πρώτους δύο ισάριθμους αγώνες στον θεσμό ήταν η Λιθουανία το 1998.
 
Ο Γκόγκα Μπιτάτζε είχε double-double στο ματς με το Πράσινο Ακρωτήριο (15 πόντους και 11 ριμπάουντ) και έγινε ο πρώτος ευρωπαίος παίκτης οπού στο ντεμπούτο του είχε περισσότερους από 15 πόντους και 10 ριμπάουντ μετά τον Μιρσάντ Τουρκσάν το 2002 (Τουρκία-Πουέρτο Ρίκο, 15 πόντους και 10 ριμπάουντ).
 
Goga Bitadze scores 21 points with 9/9 field goals as Georgia edges out  Montenegro - Eurohoops
 
Πρώτη κατοστάρα έβαλε η Σλοβενία στον αγώνα με την Βενεζουέλα, ενώ είχε το καλύτερο ποσοστό διπόντων στην πρώτη αγωνιστική (78.6%) και γενικότερα βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία του Μουντομπάσκετ. 
 
 
Πουέρτο Ρίκο-Σερβία
 
Το Πουέρτο Ρίκο είχε υποστεί το 2019 την δεύτερη πιο βαριά ήττα  του στην ιστορία του στην διοργάνωση και είχε γίνει από την Σερβία με διαφορά 43 πόντων (90-47). Νίκη στην πρεμιέρα για την χώρα της Καραιβικής (101-96 στην παράταση το Νότιο Σουδάν) και θα παλέψει για να κάνει το 2/2 όπως το 2002 (Τουρκία και Λίβανος είχε νικήσει τότε). Τέσσερις παίκτες του Πουέρτο Ρίκο είχαν στην πρώτη αγωνιστική κάνει double double (Τζόρτζ Κοντίτ, Στέφεν Τόμπσον Τζούνιορ, Ισμαέλ Ρομέρο και Τρεμόντ Γουότερς), καμία άλλη χώρα δεν είχε περισσότερους από δύο παίκτες με double double σε αγώνα τα τελευταία 30 χρόνια στην ιστορία της διοργάνωσης.
 
Αν και η Σερβία έχει νικήσει σε τέσσερις πρεμιέρες στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις, σε αυτό το χρονικό διάστημα, δεν έχει κάνει το 2/2.
 
Bogdan Bogdanovic Is The Rising NBA Star Of The 2019 FIBA World Cup
 
Στις τρεις από τις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις των ομίλων, οι πλάβι έβαλαν πάνω από 105 πόντους (105-63 με την Κίνα στην πρώτη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023).
 
Ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έχει περισσότερους από δώδεκα πόντους στα δώδεκα από τα δεκατρία ματς του στην διοργάνωση. Έχει σκοράρει συνολικά 305 πόντους στον θεσμό από το 2014. 
 
 
Βραζιλία-Ισπανία
 
Επτά νίκες σε οχτώ αναμετρήσεις έχει η Ισπανία με αντίπαλο την Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου έχει νικήσει την σελεσάο στο Μουντομπάσκετ περισσότερες φορές από κάθε άλλη χώρα.
 
23 επικρατήσεις στους τελευταίους 25 της αγώνες σε ομίλους του Μουντομπάσκετ έχουν οι Ισπανοί με τελευταία χρονικά ήττα το 2010 από την Λιθουανία (76-73). Στα τελευταία έντεκα ματς έχουν μέσο όρο διαφοράς 24.5 πόντους. 
 
Στο ντεμπούτο του στον θεσμό, ο Χουάν Νούνιεζ είχε επτά ασίστ χωρίς να κάνει λάθος. Κάτι τέτοιο είχε κάνει ο Ντούγκους Μπαλμπάι με την Τουρκία στον πρώτο του αγώνα το 2019. Μόνο ένας παίκτης της ρόχα έχει σε περισσότερα ματς του Μουντομπάσκετ πάνω από επτά ασίστ πριν τα 20 του χρόνια, ο Ρίκι Ρούμπιο σε τρεις αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.
 
Juan Nunez leaves Real Madrid to sign with a club in Germany / News -  Basketnews.com
 
Μόνο μια ήττα έχει η Βραζιλία στα τελευταία δέκα της παιχνίδια σε ομίλους της διοργάνωσης και εκείνη ήταν από την Ισπανία το 2014 (82-63). Η σελεσάο έχει σε τρία από τα πέντε τελευταία ματς της σε ομίλους πάνω από 100 πόντους.